Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Uit onderzoek van The Washington Post bleek dat 7% van de Amerikaanse bevolking oprecht gelooft dat chocolademelk afkomstig is van – let op – bruine koeien. 16,4 miljoen yankees weten dus niet dat chocolademelk slechts een mengeling is van melk, cacao en suiker. Zucht…

Er zijn minstens 151 verschillende namen voor suiker. Dus wanneer jij ’s avonds in de supermarkt snel de ingrediënten van een product scant om toch maar even gezond te doen, is de kans heel groot dat je toch ongewild suikers binnenkrijgt. De meest voorkomende benamingen zijn dextrose, fructose, lactose, honing, ahornsiroop, en kandij.

De film Honey uit 2003 met Jessica Alba in de hoofdrol is een opgewekte zang- en dansfilm waarin de sexy twintiger Honey (Alba) zich opwerkt van een platenzaakbediende met een dansbijbaan in een buurtcentrum, tot een choreograaf van muziekvideo’s met de bijbehorende luxe. De rol van Honey was initieel bestemd voor de Amerikaanse R&B-zangeres Aaliyah. Ze had het contract al getekend, maar stierf in een vliegtuigcrash voordat de opnames nog van start gingen.

Ooit gemerkt dat de lichten altijd gedimd worden tijdens het opstijgen en landen? Dat heeft een reden. Mocht het namelijk tot een evacuatie of crash komen, dan zijn je ogen alvast gewend aan het donker. De reden waarom de gordijntjes altijd open zijn, is omdat de crew op die manier in de gaten kan houden wat er op de luchthaven en in de omgeving van het vliegtuig gebeurt.

Heb jij blauwe ogen? Zo ja, dan ben je best wel een beetje speciaal. De kleur blauw voor de ogen is namelijk nog helemaal niet zo heel erg oud. Tot ongeveer 6.000 tot 10.000 jaar geleden had iedereen nog bruine ogen.

Blauw van de Nederlandse rockband is een echte popklassieker en werd een grote hit in Nederland en België. Net zoals veel klassiekers is Blauw bij toeval ontstaan. Thé Lau kwam op idee van de tekst toen hij een bezoek bracht aan een Grieks restaurant. “Die avond had ik ook evenveel gedronken als de Grieken en werd ik helemaal overweldigd door de enorme hoeveelheid blauw die in dat eetcafé aanwezig was. Nog voor de voordeur had ik het: dat moet het thema van mijn volgend lied zijn. Blauw. “, aldus wijlen Thé Lau.

De Griekse mythologie is een zeer fascinerende verzameling van de mythen en sagen, waar veel schrijvers en scenaristen vandaag hun mosterd nog steeds halen. Maar ook bij Marvel Comics haalden ze veel inspiratie bij de Grieken.  Zo is de naam van de ultieme bad guy uit het Marvel-universum Thanos afgeleid van  Thanatos, de personificatie van de dood in de Griekse Mythologie.

Michael Jackson lag de laatste maanden serieus onder vuur. Het had weinig gescheeld of het Marvel Universum zoals wij het kennen zou er totaal anders uitgezien hebben. Want in 1990 probeerde Jackson de uitgeverij Marvel Comics te kopen, gewoonweg omdat hij ervan droomde om Spider-Man te spelen in zijn eigen geproduceerde film. Gelukkig ging deze deal niet door.

Spider-Man kan aardig wat webben schieten, maar dat kan de Darwin’s Bark spin (Caerostris darwini) in Magadaskar ook. Dat beest construeert met het grootste gemak spinnenwebben met een grootte van bijna drie vierkante meter, en daarmee meteen het grootste web ter wereld. 

Het grootste virtuele web ter wereld kennen we natuurlijk onder een andere naam: het internet.  Zoals met alles het geval is, moest het ergens beginnen. Zo staat de allereerste website ooit nog steeds online. Een simpele site met slechts een paar regels geschreven in de eerste versie van HTML:  info.cern.ch

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."