Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Vampiervleermuizen zijn enge griezels die ’s nachts tevoorschijn komen om het bloed te drinken van paarden, koeien en andere grote zoogdieren. In tegenstelling tot onze politici, zijn deze bloedzuigers wel vriendelijk tegenover elkaar. Heeft één van hen niet gegeten, dan braken enkele soortgenoten wat bloed uit hun eigen maag op en laten de hongerige vampier dat van hun snuit aflikken. Zo krijgen jonge onervaren vleermuizen toch een maaltijd bij elkaar waarmee ze de dag kunnen doorkomen.

De meest sexy vampierendoodster is natuurlijk Buffy The Vampire Slayer, gespeeld door Sarah Michelle Gellar. Bedenker van de serie Joss Wedon koos opzettelijk om een stoere naam als Buffy te linken aan wat op het eerste zicht leek op een fragiel, onzeker schoolmeisje. Zelfs het tv-station waar de serie een plekje kreeg, had graag een andere naam gezien. Maar Joss hield vol. Zo was volgens hem de verassing bij de kijkers des te groter wanneer bleek dat deze onschuldige meid eigenlijk een enorme kracht was om rekening mee te houden. En hij had gelijk, want de serie werd een hit om je tanden in te zetten.

Heb je al ooit het geluk gehad om de Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter Joss Stone live te zien optreden? Wel, misschien was het je opgevallen maar miss Stone treedt bijna altijd op… op blote voeten. Ze beweert zo op te gaan in haar act, dat ze altijd vreest dat ze zou struikelen over haar eigen schoenen.

Sorry dames, maar mannen waren wel degelijk de eersten die hakken droegen. In vroegere tijden was dat nodig om in de stijgbeugels te blijven tijdens het paardrijden. Het bezit van een paard was een teken van welvaart, dus al snel droegen mannen hakken om hun hoge status te tonen.

Zonder een beetje paardenkracht geraakt je wagentje niet echt vooruit. Maar 135.000 pk is een beetje overdreven, denk je niet? En toch, de Bloodhound Supersonic Car kan een snelheid halen van 1.287 kilometer per uur bereiken. Dat is sneller dan een afgevuurde kogel, tussen haakjes. Nu nog wachten op een Uber-versie.

Maar waarom slechts één kogel gebruiken, als je met een halve kilo hagel altijd prijs hebt? Zo werd in de negentiende en twintigste eeuw de eendenroer gebruikt. Dit wapen herken je aan de ontzettend lange vorm en werd gebruikt om op eenden en andere watervogels te jagen. Met een schot kon kwamen soms vijftig eenden in één klap aan hun einde.

Dan liever virtueel jagen op wat eendjes. Hetgeen kinderen in de jaren 80 en 90 massaal deden op hun 8-bit  Nintendo Entertainment System.  Met de NES Zapper knalde je de beestjes uit de lucht alsof het een lieve lust was. Helaas kon je nooit de giechelende hond raken, hij was onkwetsbaar. Behalve in de Arcade-versie, daarin kon je de viervoeter wel raken, tot grote frustratie van het dier zelf.

Over giechelende honden gesproken: wist je dat het debuutalbum Doggystyle van Snoop Dogg het allereerste rap-album was dat gelijk op de eerste positie in de Amerikaanse Billboard chart kwam te staan?

Dikke kans dat je doggystyle ook zal terugvinden in de Kamasutra, want het boek vermeldt namelijk 529 verschillende standjes. Daar ben je even zoet mee. Vraag maar aan Paul Jambers. In 2014 verklapte de tv-presentator bij Gunther D. van Studio Brussel, dat hij al de hele Kamasutra uitgeprobeerd heeft.  Wie is hij, wat doet hij, wat drijft hem, en vooral: waarom?  Pascale Naessens weet het al.

De Franse wetenschapper en wiskundig genie Blaise Pascal wist zelfs zijn waarschijnlijkheidsleer toe te passen op de filosofische vraag of god bestaat. “Aangezien er geen bewijs is voor het al dan niet bestaan van god,” aldus Pascal, “kan een verstandig mens maar beter wel in god geloven. Heeft hij gelijk, dan krijgt hij zijn beloning, namelijk een plaatsje in de hemel. Heeft hij geen gelijk, dan is er niets aan de hand.”

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."