Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

In 2013 kwamen de Amerikanen op de proppen met Powerful Yoghurt. Een kwakje speciaal gemaakt voor sportieve mannen en vol proteïnen. De reclamecampagne ‘For Men, By Men‘ was echter van korte duur, daar veel feministische bewegingen op hun achterste poten stonden met de bewering dat dergelijke yoghurt beschikbaar moest zijn voor beide geslachten. Hun gezaag hielp, want vandaag wordt het melkproduct aangeprezen voor mannen als vrouwen dus. Een transyoghurt, kan het?

Wat tegenwoordig ook niet meer klopt is de titel Men in Black, daar het duo nu ook is aangevuld door een vrouwelijke helft. Maar niet zomaar eentje, namelijk de verleidelijke Tessa Thompson. Helaas voor haar en Chris Hemsworth lijkt het vierde deel af te stevenen op een immense flop. De reeks heeft dus betere tijden gekend met Will Smith en Tommy Lee Jones in de hoofdrollen. Alsook de product placement in de film, want na de release van het eerste deel, verdriedubbelde de verkoop van de bekende Ray-Ban Predator 2-zonnebrillen.

Ray Charles, pionier van de soulmuziek en één van de grootste artiesten ooit. Door het combineren van R&B, gospel, pop en country ontstonden de hits zoals: Unchain My Heart, Hit the Road Jack en Georgia on My Mind. In tegenstelling tot wat je zou denken had hij weinig last van zijn handicap. De blinde zanger leefde het normale muzikantenbestaan. En zoals bij elke bekende artiest waren er veel vrouwen in zijn leven. Zo werd hij werd de vader van tenminste twaalf kinderen. Ook was Ray Charles jarenlang verslaafd aan cocaïne. Uiteindelijk kwam hij in 1965 van zijn verslaving af.

Cocaïne is een alkaloïde dat uit de bladeren van de coca-plant wordt gewonnen. Deze plant groeit in Zuid-Amerika en het verbouwen ervan is vaak de enige manier om het hoofd boven water te houden voor de vaak extreem arme boeren. Maar de substantie werd ook al gebruikt ten tijde van de Inca-indianen. Niet om een lijntje te snuiven en een rave party te houden in een offertempel. Maar ze gebruikten het om het uit te houden in de koude of bij zware werken op grote hoogte. Ook was het een manier om hun goden te bedanken tijdens de rituelen.

Hela hola Coca-Cola. Minstens even verslavend maar iets zoeter is één van de beroemdste merken ter wereld, zo niet hét beroemdste. Het recept van het suikerdrankje is misschien wel het best bewaarde geheim in de wereld. Nooit sinds het ontstaan van Coca-Cola in 1893, werd dat geheim onthuld. Als je denkt dat de foto hieronder een kluis is waar een enorme goudvoorraad ligt, heb je het mis. Het is de kluis waar het recept van Coca-Cola wordt bewaard. 

De 141-meter hoge Kluisberg maakt deel uit van een heuvelrug die zich in oost-west richting uitstrekt tot de Oudenberg in Geraardsbergen. Velen weten dat de heuvel in de Vlaamse gemeente Kluisbergen ligt, maar weet je ook dat de heuvel deels in de Waalse gemeente Mont-de-l’Enclus ligt? Beide gemeenten hebben hun naam te danken aan de legendarische heuvel.

Ietsiepietsie hoger is de berg Mount Everest. Ben je benieuwd naar de top? Wel, je kan het bereiken via achttien verschillende routes. Toch zijn er maar twee die echt gebruikt worden: de South East Ridge vanuit Nepal en de North Ridge die begint in Tibet. De wegen zijn zo populair dat er hele files van klimmers ontstaan op de dagen waarop er naar de top geklauterd wordt. Meer dan tienduizend meter touw wordt ieder jaar gebruikt om de klimmers vanuit Nepal te helpen tijdens hun route naar de top.

In 2017 zaaide het ontwerp van Urban Outfitters verwarring op social media. Het topje maakte deel uit van de eigen Out From Under- collectie van de Amerikaanse keten en kreeg de naam Extreme Crop Tank Top mee. Die was te koop voor 15 euro en bedekte… enkel de behabandjes. Met andere woorden: een topje om niet de lingerie te bedekken maar net te tonen aan de buitenwereld.  “Zou het een sleutelbeenwarmer zijn”, was één van de hilarische reacties op Twitter.

De duurste autosleutel kost een half miljoen euro. Het gewicht van de Phantom-autosleutel is ongeveer 200 gram, waarvan 175 gram uit puur witgoud bestaat. Verder wordt de sleutel omhuld met 34,5 karaat aan diamantjes. Om het nog exclusiever te maken, wordt er slechts één stuk gemaakt. Zo ben je echt uniek.

The Phantom of the Opera – oftewel Spook van de Opera – is de musical op Broadway met de meeste records.  Het is dus de langstlopende show en bijgevolg ook de meest bekeken show. Dat levert een recette van voorlopig ongeveer vijf miljard dollar op. Tss…. en dat terwijl Laurette Onkelinx ons alleen maar geld kost…

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."