Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Alle leerkrachten kunnen momenteel genieten van een welverdiende rust, eer ze in september weer boksbal kunnen spelen in de klas of smakeloze verwijten van zowel ouder als kind naar het hoofd gesmeten krijgen. En rijk word je er al helemaal niet van… tenzij je verhuist naar Groothertogdom Luxemburg, want daar kan je in het onderwijs veruit het meest verdienen. Namelijk een maximum jaarsalaris van maar liefst 94.262 euro. Ook als starter in het basisonderwijs heb je er het hoogste loon: 47.926 euro.  Laat die spuugpropjes maar komen!

Spuuglelijke kersttruien zijn een rare traditie en elke hipster draagt er wel eentje tijdens de kerst. Volgende kersttrui van de Amerikaanse hip-hopartiest 2 Chainz is de duurste kersttrui ter wereld. Met 50 karaats diamanten en 250 gram aan goud heeft het kledingstuk een marktwaarde van bijna 90.000 euro. Hij is gemaakt door Avianne, de persoonlijke juwelier van 2 Chainz. Er is één exemplaar en de enige maat is een large. Ho ho ho ho…. how maar!

Het gouden paard is het vijfenveertigste stripverhaal uit de reeks van Suske en Wiske, geschreven en getekend door Willy Vandersteen. Voor het verhaal had Vandersteen zich laten inspireren door toppaard van de Romeinse keizer Commodus. Die toonde zijn lievelingsdier bij wijze van afscheid tijdens wagenrennen aan het volk. Voor het spektakel verfde hij het geel en vergulde de hoeven. Het paard heette Pertinax, wat dicht tegen de naam van het strippaard Pepita aan ligt.

In War Horse (2011) van regisseur Steven Spielberg War Horse staat het paard tijdens de Eerste Wereldoorlog centraal. De hoofdrolspeler van de film, het paard Joey, springt over loopgraven en ontwijkt kanonvuur. Haast ongeschonden overleeft hij de Eerste Wereldoorlog. Verzwegen wordt dat tijdens de Grote oorlog zo’n zes tot acht miljoen paarden stierven op en om het slachtveld. Spielberg gaat er trouwens prat op dat er in de gehele film maar aan negen seconden beeld digitale computereffecten zijn toegevoegd. Al de rest op het scherm is levensecht.

Friends is nog steeds één van de meest bekeken televisieseries ter wereld. De fratsen van Chandler, Joey, Ross, Rachel, Phoebe en Monica kent iedereen ondertussen uit het hoofd, maar ze blijven hilarisch. In elke aflevering wordt het woord ‘friends’ minstens één keer gebruikt. James Michael Tyler, de acteur die Gunther speelde, was oorspronkelijk slechts figurant. Omdat hij als enige wist hoe het koffieapparaat op de set werkte, mocht hij steeds terugkomen om het op de achtergrond te bedienen. Pas in het tweede seizoen krijgt zijn personage een naam.

De duurste koffiesoorten ter wereld kenden we al. O zo populair, maar in de loop van de geschiedenis is het zwarte goud al drie keer illegaal verklaard in drie verschillende culturen. De eerste keer was in Mekka in de 16e eeuw. Na een debat van maar liefst dertig jaar tussen wetenschappers en juristen werd het verbod opgeheven. De tweede keer bande Charles II koffiehuizen in Europa in een poging om de rebellie van dat moment de kop in te drukken, zonder succes. De derde keer, in 1677, bande Frederik de Grote de drank in Duitsland omdat hij zich zorgen maakte om de economische gevolgen van al het geld dat het land verliet om de populaire koffie te kopen.

De vijfdaagse bedevaartstocht naar Mekka is de grootste jaarlijkse bijeenkomst ter wereld. De pelgrimstocht gaat over gelijkheid en bescheidenheid. Daarom dragen pelgrims simpele witte gewaden, de zogenaamde Ihram.

De grote witte haai is de bekendste van alle haaien en dat is te danken aan de film Jaws. De reputatie van menseneter werd aangewakkerd door Hollywood, nochtans ten onrechte. Want ze lusten helemaal geen mensenvlees. Soms valt een witte haai toch een mens aan, maar eigenlijk is dat altijd per ongeluk. Van onderaf lijkt een surfer bijvoorbeeld op een plank net een spartelende zeehond. Uit instinct gaat hij dan maar happen.

Ken je Sage Erickson? Neen? Zonde, want deze mooie surfster werd uitgeroepen door Playboy Magazine als meest sexy surfster op Instagram

https://www.instagram.com/p/ByZB8OZgPfE/

Eten zonder de buitenwereld op de hoogte te houden. Dat kan niet door de beugel voor de millennials. Maar wat wel door die beugel kan, zijn pizza’s. Deze Italiaanse lekkernij is het veruit wereldwijd het meest gefotografeerde eten op Instagram. Mamma mia!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."