Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Freddie Mercury en Michael Jackson werden begin jaren 80 vrienden en besloten samen de studio in te duiken. Tenminste, Freddie dacht dat ze met z’n tweeën zouden opnemen, maar Michael nam ongevraagd zijn lama mee. Dat werd Freddie uiteindelijk teveel. Hij stopte de opnames en de duetten werden nooit afgemaakt. De lam(a)zakken!

Mercury of in het Nederlands kwik, is het enige metaal dat vloeibaar is bij kamertemperatuur. Kwik stolt of bevriest pas bij een temperatuur van -38,87 graden en kookt pas bij een temperatuur van 356,9 graden.

Ook in het Witte Huis kan de temperatuur soms stijgen. Vraag maar aan voormalig president Bill Clinton en zijn stagiaire Monica Lewinsky.  Het verbaast ons dan ook niet dat tot 2004 de website www.whitehouse.com een 18+ site was.

De Amerikaanse televisieserie House MD , over een briljante maar sarcastische geneesheer die een hekel heeft aan zijn patiënten, was tien jaar geleden de meest bekeken serie ter wereld.  In de serie lost de briljante dr. House medische raadsels op waar zijn collega’s niet uitkwamen. Geen wonder dat het personage gebaseerd was op Sherlock Holmes van Arthur Conan Doyle. Het appartementsnummer van House in de serie is 221B, een eerbetoon aan het beroemde adres van Sherlock Holmes in Londen, namelijk 221B Baker Street. 

Je hoort de uitdrukking vaak: Dit land is de bakermat van dat product. Maar wat in hemelsnaam is een bakermat? Een bakermat was vroeger een mand waarin een baby verzorgd werd, vandaar de figuurlijke betekenis dat het de oorsprong van iets of iemand is.

Je kent die heerlijke geur wel van een pasgeboren baby wel. Een universiteit in Montreal heeft onderzocht dat moeders die de geur van hun baby ruiken een fijn gevoel krijgen. Het gevoel kan je vergelijken met als je honger hebt en je ruikt heerlijk eten.

Eten… we kunnen er eindeloos over discussiëren.  Zo zijn er een hoop fruit en groenten die voor verwarring zorgen. Zo zijn tomaten technisch gezien fruit, maar dat houdt mensen niet tegen om ze onder de noemer groenten te plaatsen. Een discussie hierover liep zo uit de hand dat er in Amerika in 1893 iemand naar het hoger gerechtshof trok en de rechtszaak won. Sindsdien zijn tomaten officieel fruit. Hetzelfde geldt ook voor pompoen, aubergine, paprika en het meest choquerende van ze allemaal: erwtjes. De schil is namelijk een groente en de bolletjes binnenin zijn fruit. Deze bevatten de zaadjes die nodig zijn om te kunnen ontwikkelen.

Welke dame heeft de eer om te mogen rondlopen met de grootste pompoenen in de wereld? Natuurlijke versies welteverstaan en geen plastieken brol.  Deze eer gaat naar de Amerikaanse Annie Hawkins-Turner (aka Norma Stitz). Haar cup is 102 ZZZ en helemaal puur natuur. De vrouw – tevens p0rn0actrice – is met haar boezem nu al twintig jaar recordhouder in het Guinness Book of Records.

Dan toch liever de mooi gevormde appelsientjes van Norma Jean Baker, ook wel beter bekend als de beroemde actrice Marilyn Monroe. Mocht ze nog leven, zou ze nu maar liefst 93 jaar zijn. De beroemde witte jurk die Monroe droeg in de film The Seven Year Itch bracht bij een veiling in 2011 meer dan vijf miljoen dollar op. De jurk was trouwens de reden dat zij en haar toenmalige echtgenoot Joe DiMaggio uit elkaar gingen. De jaloerse DiMaggio vond namelijk de scène met het opwaaiende kleed te uitdagend. 

Ach, maar goed dat ze de volgende jurk niet droeg, want de diamanten zouden in het rond gevlogen hebben. De The Nightingale of Kuala Lumpur is namelijk de duurste jurk ter wereld. Gemaakt van zijde en taft door de Maleisische modeontwerper Faizali Abdul. Hij is bezaaid met 751-diamanten, waarvan het totale gewicht duizend karaat is. Maar het echte hoogtepunt van deze echt luxe outfit is een enorme peervormige diamant met een gewicht van 70 karaat. Je zou voor minder gaan zingen als een nachtegaal.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."