Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Houthakkers zijn mannelijker dan rijke voetballers met hun heuptasjes van Louis Vuitton. Dat zien we niet enkel op zicht, maar het is ook wetenschappelijk bewezen.  Houthakken verhoogt jouw testosteronproductie met 46,8%, terwijl voetbal en andere competitieve sporten het niveau slechts doen stijgen met ‘maar’ 17%.

Het eerste officiële wereldkampioenschap voetbal vond plaats in Uruguay in het jaar 1930. De finale tussen het thuisland Uruguay en Argentinië werd gefloten door… jawel, een Belg.  Afkomstig uit Antwerpen en tevens ook journalist en schrijver: John Langenus. Hij had zijn naam niet gestolen.  Dankzij zijn boomlange gestalte en zijn gewoonte om in alle weersomstandigheden wedstrijden te leiden in tweedjasje en plus-four, was Langenus ook een zeer opvallende verschijning. Zijn bijnaam: de Lange Wapper uit Antwerpen.

Wat is nog lang en typisch Belgisch? Files uiteraard. Alhoewel, het kan erger… veel erger. Elk jaar gaat in China de ‘gouden week’ van start, een zevendaagse feestweek en dan gaan ongeveer 750 miljoen Chinezen op reis – de helft van de bevolking van het land. Deze overstroming aan mensen kunnen zelfs de gigantische brede wegen van China niet eens aan, met als gevolg de langste file ter wereld. De bizarre lange file neemt vijftig banen in beslag op de gigantische G4 snelweg tussen Beijing en Hong Kong en heeft ooit eens liefst tien dagen geduurd. Durf nu nog eens te klagen over dat half uurtje aanschuiven.

De aap komt echt uit de mouw wanneer je de best scorende horrorfilm op Rotten Tomatoes op zoekt. Het is namelijk de originele King Kong uit 1933. Hoewel King Kong een meer dan een uitstekende film is, zijn het vooral de baanbrekende special effects die deze prent onvergetelijk hebben gemaakt. Met stop motion-technieken heeft men een miniatuur van de aap in de normale wereld geplaatst, zodat het een enorm wezen leek. Voor enkele close-ups werkte men met grote exemplaren om zo meer emotie in het gezicht te kunnen gebruiken.

Over rotte tomaten gesproken, wist je dat de Socialistische Partij in Nederland een tomaat als symbool heeft? In 1993 besloot de partijleiding om vooral een tegenstem te willen laten horen tegen de heersende politiek. Met de slagzin ‘stem tegen, stem SP’. Ze kozen de tomaat als symbool om dat deze zowel voor gezondheid staat als voor protest tegen een slecht toneelstuk a.k.a. de politiek.

 Wil je graag jouw jonge stem zolang mogelijk behouden? Deze vijf slechte gewoontes doen je klinken als La Esterella, maar al op vroege leeftijd: roken, cafeïne en alcohol, reflux, door de mond ademen en tenslotte…veel fluisteren. Als je fluistert doe je dit vaak door stem te forceren, waardoor je hypertoon stemgebruik krijgt. Oftewel: stemgebruik met te veel spierspanning.

Careless Whisper is het debuut van George Michael als solo-artiest en uitgebracht in augustus 1984. Het nummer gaat over een man die worstelt met schuldgevoelens en spijt nadat hij door zijn vriendin betrapt werd tijdens het vreemdgaan. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is dit nummer niet gebaseerd op een feitelijke gebeurtenis in het leven van George Michael. In tegendeel. De zanger bedenkt een groot gedeelte van het nummer terwijl hij in de bus zit. Michael is pas zeventien jaar en is onderweg naar zijn bijbaantje als portier bij een bioscoop. Vandaar ook de verwijzing in de eerste zin met ‘the silver screen’. 

Ei, ei, ei, ik ben zo blij. Behalve als je een ei eet met een zilveren lepel. Het zilver in de lepel gaat namelijk een chemische reactie aan met het eigeel. Niet alleen verpest dat de smaak van jouw eitje, de zilveren lepel kleurt zwart door het zilversulfide dat ontstaat. 

De meest bekende slaappositie voor verliefde koppels is natuurlijk lepeltje-lepeltje. Wanneer jullie in lepeltjeshouding slapen wordt er een veilige en intieme omgeving gecreëerd. Verder zegt het erg veel wie de grote en wie kleine lepel is. Is de man de grote lepel en de vrouw de kleine lepel, dan beschermt de man de vrouw in zijn slaap en voelt de vrouw zich geborgen. Is de vrouw de grote lepel? Dan kan dit wijzen op bezitterig gedrag.

Haar best laten doen, want uit studies blijkt dat vrouwen slechts 2% van alle bezittingen ter wereld hebben. Jou niet inbegrepen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."