Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Iedereen rijdt graag rond in een propere wagen. Maar in Rusland is het van MOETEN. Want cruisen met een vuile auto in het land van Putin is een dikke njetski. Het kan je namelijk een fikse verkeersboete opleveren. Dat is netjes!

Maar niet zo netjes als het Canadese Calgary.  Geen stad in Canada trekt zoveel nieuwe inwoners als deze. De stad is al meerdere keren uitgeroepen tot properste stad van de wereld. Er is nochtans veel lichte industrie aanwezig en is het hart van de Canadese olie-industrie. Maar de vele initiatieven in groene energie maken dat goed. Dus De Wever en Calvo, zo kan het dus ook.

Wat ook groen is maar minder proper, is de machtige Hulk. Wist je dat er van deze bekende Marvel Avenger ook een rode versie bestaat? Generaal Thunderbolt Ross – in een poging om eindelijk zijn aartsvijand de Hulk te verslaan – ondergaat in de comics een variatie op het super-soldatenprogramma dat hem in de Rode Hulk transformeert. Maar deze Hulk lijkt een stuk gewelddadiger en sadistischer te zijn dan zijn groene tegenhanger.

Dan toch liever het rood van de kapsels van volgende dames. Op het Instagram-account Redheads Are Sexy een bonte verzameling van rosse vonken. Roodharige meiden zouden meer temperamentvol en sensueler zijn dan andere vrouwen. Bij het overlopen van al die honderden foto’s zijn we geneigd het te geloven.

Misschien daarom dat striptekenaar Don Lawrence voor Roodhaar koos als vrouwelijk hoofdpersonage in zijn legendarische science fiction-strip Storm. De schepper van Storm en Trigië stierf op 75-jarige leeftijd in 2003. Hij stond bekend als een van de weinigen die de originele pagina’s met de hand inkleurde, een zenuwslopend karwei dat hem ongeveer tot drie weken tijd kostte voor slechts één pagina. Het was dan ook altijd lang wachten totdat er een nieuw album uitkwam. Kwaliteit boven kwantiteit, zeggen wij dan.

Iets zegt ons dat er in volgende webpagina’s weer minder werk is in gestoken. Maar dat er ergens iets wordt ingestoken, dat staat als een paal boven water. De website sex.com staat met 13 miljoen dollar nog steeds in het Guinness Book of World Records in als de duurste domeinnaam ooit. Escom LLC, dat failliet is gegaan, verkocht het domein in 2010 aan Clover Holdings Ltd.

Seks, we denken aan niets anders, maar in principe zouden we een jaar lang zonder kunnen. Behalve een peesontsteking aan de rechterpols zouden we als mens geen fysieke ongemakken mogen ondervinden zonder poesje-stoei. Voor een vrouwtjesfret liggen de zaken echter anders. Ze gaat namelijk dood gaat als het een jaar geen hanky panky heeft.  Ze blijven loops tot ze gedekt worden, gebeurt dat niet dan sterven ze op den duur aan bloedarmoede. Fretten maar!

Wat wel gedekt was, was de blanco cheque die een koppel uit Iowa in 2008 kreeg in een café van een anonieme tooghanger. “Schrijf er het bedrag op dat je wil en ik breng het in orde”, vertelde de weldoener aan het stomverbaasde duo. Het paar flapte er de ronde som 100.000 dollar uit, in de veronderstelling dat er toch niets meer van zou komen. Tot hun eigen verbazing was de cheque wel degelijk geldig en konden ze het geld innen. Enige voorwaarde was, dat ze hun eerstgeborene moesten noemen naar de vrijgevige man.

De oudste in het gezin zijn, hoeft niet altijd een nadeel te zijn. Uit onderzoek van de Universiteit van Edinburgh in Schotland blijkt dat eerstgeborenen namelijk beter ontwikkeld in ‘de bovenkamer’ zijn, omdat ze meer mentale stimulans hebben gekregen van hun ouders. Die geven al hun kinderen over het algemeen evenveel emotionele ondersteuning, maar de oudste kinderen krijgen vaak meer hulp bij opdrachten die hersenactiviteit helpen ontwikkelen.

Alsof de hersenen nog niet ingewikkeld genoeg zijn. Gelukkig stoppen ze met groeien op je achttiende. Zorg dat je tot dan een zorgeloos leventje leidt, want veel stress kan hersencellen, hersenstructuur en hersenfuncties veranderen. Een stuk hersenweefsel is trouwens zo groot als een zandkorrel bevat 100,000 neuronen en 1 biljoen synapsen die allemaal met elkaar ‘praten’. Toch vermoeden we dat enkele politici rondlopen met een lege zandbak in hun hoofd.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."