Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Bij Google werken veel groene jongens. Of ze allemaal geitenwollen sokken dragen weten we niet, maar dat geiten er een belangrijke functie hebben, daar zijn we van overtuigd. Niet in het bestuur, maar buiten aan het hoofdkantoor. Google huurt namelijk elke week een 200-tal geiten van een lokale herder zodat ze het gras rondom het gebouw netjes kort grazen en bemesten. Kwestie van geen vervuilende grasmachines aan het werk te moeten zetten. 

Ondanks de naam van het festival was er in 1994 op Graspop zeer weinig gras te bespeuren. Twee groepen op het festivalterrein begonnen elkaar namelijk met graszoden te bekogelen. Het leverde legendarische beelden op en staat voor eeuwig bekend als de beruchte Grasoorlog.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er overal een acuut gebrek aan metaal, omdat de oorlog alles opslorpte.  Het was dan ook de reden dat tijdens de oorlogsperiode de bekende Oscar-beeldjes van gips waren gemaakt met een likje goudverf.

Heb je toevallig een muntenverzameling geërfd? Als de gouden 1933 Double Eagle er tussen zit, is je broodje gebakken. Het is de meest waardevolle gouden muntstuk ter wereld. In 1933 werd het in Amerika illegaal om gouden munten te bezitten, behalve voor een paar verzamelingen. Het grootste deel van de bijna 450.000 muntstukken van 20 dollar werd omgesmolten. Daardoor zijn de paar zeldzame overblijvers zeer veel geld waard. De waarde wordt geschat rond de 6,5 miljoen euro.

Volgende Eagles zijn ook hun gewicht in goud waard. De Amerikaanse rockband Eagles hebben tijdens de jaren 70 veel tijdloze klassiekers uit hun mouwen geschud, waaronder wellicht de bekendste Hotel California. Over de betekenis van de surrealistische songtekst van het lied is al veel gespeculeerd. Van een hotel dat omgebouwd was tot een satanskerk of over een stukgelopen huwelijk tot een drugsverslaving en zelfs kannibalisme. Niets van dat, zanger Don Henley beweert  dat het liedje gaat over de ‘onderbuik van de Amerikaanse droom’. Voor velen begon die Amerikaanse droom immers in Californië, toen in 1848 goud werd aangetroffen aan de westkust van de VS.

Mensen per ongeluk voor kannibalen aanzien dateert trouwens al van aan het begin van onze jaartelling. Een van de beschuldigingen tegen christenen was dat ze mensenoffers brachten, wat in de ogen van de beschaafde Romeinen een barbaarse daad was. De christenen dachten door het drinken van wijn en breken van brood dat ze daadwerkelijk het lichaam en bloed, de ziel en goddelijkheid van Christus aten en dronken. Voor de Romeinen genoeg bewijs om hen te bestempelen als ordinaire kannibalen.

Volgende weergave van Jezus zou wel levend opgegeten worden door de vrouwtjes, want in de jaarlijkse Sexy Jezus kalender wordt de Heilige Zoon telkens voorgesteld als een lekker brokje. Je zou als non voor minder naar de biechtstoel vluchten.

Volgende stoel ziet er allesbehalve heilig uit en biechten ga je er ook niet in doen. Wel duivelse plannen smeden om de wereld te domineren. Maak kennis met de Black Skull Armchair, een stoel in de vorm van een doodshoofd. Volledig met de handgemaakt door HAROW uit Parijs. Maar je moet ook een crimineel zijn om het te kunnen permitteren, want het prijskaartje bedraagt een half miljoen euro.

Doodshoofdapen zien er dan misschien schattiger uit maar vergis je niet.  Zo hebben ze geurklieren op hun borst, bij hun geslachtsdelen en bij hun anus. Daarmee laten ze hun geur achter op takken en bomen. Zo maken ze andere doodshoofdapen bijvoorbeeld duidelijk wat hun gebied is. Mannetjes hebben over het algemeen niet zoveel te vertellen, want in elke groep is een volwassen vrouwtje telkens de grote baas. Een beetje zoals bij ons thuis dus.

Of volgende borsten geuren achterlaten, weten we niet. Een ferme indruk alvast wel, want op het Instagram account Beauty, Booty & Boobies vind je de mooiste combinaties van vrouwelijke euhm… troeven terug. Om het met de woorden van Google te zeggen: “Vooruit met die geit!”.

https://www.instagram.com/p/B3LIYPoA87y/

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."