Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

We kennen allemaal Olive (Olijfje) als de magere panlat en grote liefde van de spinazievretende zeebonk Popeye. Maar ken je ook haar achternaam? Ze sluit nochtans perfect aan met haar voornaam, namelijk Olive Oyl, vrij vertaald olijfolie.

Een blik spinazie open drukken, het groene goedje naar binnen slikken en kijken hoe onze spierballen bijna ontploffen. Vroeger dacht men inderdaad dat er in spinazie ontzettend veel ijzer zat en dat je daardoor heel sterk werd. Echter, in spinazie zit helemaal niet zo veel ijzer. En het zijn juist de eiwitten die je spieren sterk maken. Die haal je wel uit spinazie, maar niet zo veel. Een fabeltje dus.

Spieren zijn er nergens te bespeuren aan de mestkever, maar toch is dit insect het sterkste dier ter wereld vergeleken met het lichaamsgewicht. De kever kan 1.141 keer zijn eigen gewicht trekken en dat zou voor een gemiddelde sterveling van 70 kilo overeenkomen met het sleuren van zes Londense volgeladen dubbeldekker bussen. Dus volgende keer oppassen met je strontvergelijkingen, beste Karel De Gucht.

Stront, het stinkt en we moeten er niks van weten, tenzij het afkomstig is van onszelf. Want maar liefst 82% van de mensen kijkt achterom na het poepen blijkt uit een poll van Buzzfeed. Een lange, rechte worst in de wc of een chaotische hoop, hoe ziet nu in hemelsnaam een gezonde drol er uit? Wel, volgens de speciale Bristol stoelgangschaal zijn er zeven poep-types. Type vier is het meest gezond en ziet er zo uit: als een worst of slang, glad en zacht. 

Dan zie we toch liever andere poep-types, die van het sexy soort. Het Instagram-account Ass World toont enkel foto’s van langharige dames met een zeer strak achterwerk. Een kinderhand is snel gevuld, zeggen wij dan.

https://www.instagram.com/p/BvTdtacF185/

Meisjes met lang haar doen ons meteen denken aan het sprookje Rapunzel. De 16-jarige Nilanshi Patel uit India moet niet onderdoen voor de sprookjesversie. Ze houdt het wereldrecord voor langste haar met 1.75 meter en 5 millimeter bij tieners.  Het kammen van haar haren, zou maar liefst een heel uur in beslag nemen. Mocht Patel willen gaan voor het record van het langste haar ter wereld, dan heeft ze nog een lange weg te gaan. Het record van het langste haar bij een volwassen vrouw staat op naam van de Chinese Xie Qiuping, met lokken die maar liefst drie keer langer zijn.

Nochtans niet alle sprookjes kennen een leuk einde. De eerst bekende geprinte versie van Roodkapje is van de Franse schrijver Charles Perrault, uitgegeven in 1697. In deze versie is Roodkapje volwassen en loopt het niet goed met haar af. Ze belandt uiteindelijk naakt in bed bij de wolf en wordt vervolgens opgegeten. Het vertelsel was meer een waarschuwing van ouders aan hun kinderen om onbekenden te wantrouwen en te laten zien dat je op familie kunt vertrouwen.

Wolven in Vlaanderen zullen dan weer niet tot aan de slaapkamer geraken, want ze worden afgeknald. Je zou voor minder huilen, maar waarom huilen wolven eigenlijk? Om andere roedels in de buurt te waarschuwen dat dit hun territorium is, en zo laten ze elkaar ook precies weten waar ze zijn. Dat is handig als ze andere dieren willen aanvallen.

Iemand aanvallen gebeurt meestal op een fysieke manier, maar je kan het ook stiekem achter je schermpje doen via een cyberaanval. Maar gelukkig heb je ook computervirussen die onschuldiger zijn dan ze lijken. Het Stoned-virus zorgde er bijvoorbeeld voor dat de woorden “Your computer is stoned. Legalize marijuana willekeurig op het scherm werden weergegeven. En neen, je PC werd er niet hongeriger, slomer en paranoïde door.

Marihuana is waarschijnlijk de minst gevaarlijke drug van allemaal. Als je het vergelijkt met legale drugs zoals tabak en alcohol, is het eigenlijk erg veilig. Denk eens aan het feit dat zich nog nooit een marihuana-overdosis heeft voorgedaan. Je kunt echt niet doodgaan aan marihuana, want je zou meer dan 800 joints moeten roken om dat voor elkaar te krijgen; en zelfs dan sterf je nog niet aan de marihuana maar aan een koolmonoxidevergiftiging. Dus rollen maar!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."