Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Wie whisky zegt, zegt Jack Daniels. Maar wie Jack Daniels zegt, zal zelden zwarte slaaf zeggen. En toch heeft het bekende whiskymerk alles te danken aan een man die destijds beroofd van zijn vrijheid was. Meer dan 100 jaar ging de eer voor het aanleren van de kunst van distillatie aan de jonge Jack Daniel naar Dan Call, een Lutherse predikant uit Tennessee. Echter onthulde het bedrijf in 2016 dat het niet Call was, maar zijn slaaf Nearis Green, die eigenlijk zijn expertise in het whisky stoken verleende.

Is het dan beter een slaaf te zijn van slechte gewoontes? We weten het zo niet. Volgende verslaving doet onze motor niet branden, maar wel die van de Amerikaanse tiener Shannon. In een  aflevering van My Strange Addiction verbaasde ze de wereld door toe te geven dat ze verslaafd is aan het drinken van benzine. Maar liefst twaalf lepels per dag slikt ze binnen. Absoluut verwarrend als ze vraagt aan de bediende aan het tankstation om haar eens goed vol te tanken.

Dat moet geen probleem zijn in het Shell-tankstation te Berchem in Luxemburg, want dit is namelijk het grootste tankstation ter wereld. Dagelijks tanken hier zo’n 1.500 trucks. Het heeft 24 dieselpompen, waarmee twaalf trucks aan twee zijden volgetankt kunnen worden.

Volgende Diesel is dan wat meer opgepompt.  Vin Diesel is uiteraard één van de bekendste actiehelden van de laatste jaren. Hij kan dus niet ongestoord over straat lopen zonder herkend te worden.  Iets waar zijn tweelingbroer minder last van heeft. Paul en Vin Diesel lijken dan ook amper op elkaar en de ene zijn haarbos is al wat meer levendiger dan de andere.

Kaal zijn heeft zo zijn voordelen, maar toch opteert iedereen liever voor een prachtig kapsel, ook al zijn het grijze haren. Het is trouwens een fabeltje dat je van de schrik of van de stress in één dag wit haar kunt krijgen. Haarpigment wordt geproduceerd in het deel van het haar dat zich in de huid bevindt. Het duurt circa twee weken voordat een veranderde haarkleur zichtbaar wordt.

Witte haren waren dan weer een zegen/vloek voor Sneeuwvlokje. De gorilla zat vanaf halverwege de jaren 60 tot 2003 in de dierentuin in de Spaanse metropool en groeide in die tijd uit tot een ware publiekstrekker vanwege zijn spierwitte haar. Hij had zijn unieke uiterlijk te danken omdat hij een inteeltaap was. Hij was de enige albino-gorilla ter wereld vanwege een genencombinatie die tot uiting kon komen omdat zowel zijn vader als moeder ze had. Inteelt of niet, hij werd toch maar lekker 15 jaar ouder dan gemiddelde gorilla.

Albinisme… zelfs superschurken uit Marvel-universum krijgen er mee te maken. Mojo is een kleine, met overgewicht kampende albino tv-presentator die de X-men maar al te graag gebruikt als pionnen in zijn bloederige reality shows.

Maar het kan nog bizarder op gebied van reality tv. Zo was er in 2004 de Britse reality show Shattered. Deelnemers moesten maar liefst zeven dagen zien wakker te blijven en gedurende die tijd uitdagingen uitvoeren waar focus voor nodig was. Iemand die meer dan tien seconden lang zijn ogen dicht deed, mocht meteen de show verlaten. 

Wakker blijven? In dat geval raden opnieuw een slaaf aan… of beter gezegd Slavische. Het Instagram account Sexy Slavic Girls toont meteen aan waarom een onmiddellijke verhuis naar Roemenië of Rusland altijd gerechtvaardigd is.

https://www.instagram.com/p/B3sam8xhhNV/

Hoe het met het oraal vermogen zit met de Russische dames, moet je maar zelf uitzoeken. Wel weten we dat de Russische pijpleidingen zo lang zijn dat ze zes keer de aarde rond kunnen. Slik dat maar eens!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."