Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Gisteren was het Thanksgiving Day in de Verenigde Staten. Traditioneel is dit de dag waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen in het bijzijn van de familie en een lekkere malse kalkoen uiteraard. Wie niet dankbaar zal zijn voor deze dag zijn de beheerders achter vele 18+ websites, want Thanksgiving Day is traditioneel hun dag met de minste bezoekers. Is familie toch goed voor iets.

We vermoeden dat vele kalkoenen deze week ook flink wat kleur hebben veranderd. Want hoe een kalkoenhaan zich voelt, kun je aan zijn kop zien. Die kan van kleur veranderen: van wit over blauw en paars tot dieprood. Zo laten ze zien dat ze bang, opgewonden, boos of bronstig zijn. Om die reden noemen de Japanners de kalkoen ‘de vogel met de zeven gezichten’.

Van de film Se7en zal je gezicht ook wel lijkbleek worden, want de klassieker uit 1995 is nog steeds een echte nagelbijter. Zij die de film gezien hebben weten dat het einde allesbehalve ‘happy’ is, dik tegen de zin van de filmstudio die een meer bevredigende ontknoping wenste.  Gelukkig weigerde Brad Pitt alle samenwerking en promotie als het originele einde werd aangetast, want juist die scène maakt de prent compleet. Wat Se7en wellicht de beste thriller ooit maakt,

Aan een pit in een stuk fruit bijt je soms ook wel eens de tanden stuk. De functie van de pit of steenvrucht is het uiteraard: voortplanten. Vogels die de vruchten opeten, eten soms ook de pit op, die vervolgens in de ontlasting terechtkomt. Als de ontlasting in de grond komt, kan uit het zaad een nieuwe boom ontstaan.

Ontlasten is iets wat iedereen moet doen, hoe belangrijk je ook bent. De stinkend rijke oliesjeiks pissen misschien veel naast de pot, ook zij leggen af en toe een drol van formaat. In de rijke oliestaten moet je dan ook niet verbaasd zijn als je het volgende toilet tegenkomt. Speciaal voor zijn rijk cliënteel ontwerpt een Japanse kunstenaar het Swarovski-toilet. Een wc volgeplakt met maar liefst 72.000 steentjes. Decadentie om de schijt van te krijgen.

Wat een geluk dat Japan meer is dan alleen maar gekke uitvindingen op een hoopje. Er lopen ook lekker sushi-rolletjes rond en dat verzameld op één Instagram-account : Best Japanese Girls

https://www.instagram.com/p/BgEahn2FXmC/

Het nut van volgende uitvinding echter gaat ons volledig verloren. Een machine die constant het geluid weergeeft van krassende nagels op een krijtbord. Volgens de wetenschap kunnen we niet tegen dit specifieke geluid omdat het een frequentie bereikt die op een natuurlijke manier versterkt wordt door de vorm van ons gehoorkanaal. Vooral geluiden tussen de 2000 en 5000 Hertz blijken we als heel onaangenaam aan te voelen. Even het volume van de luidsprekers dimmen aub.

Met de komst van digitale schoolborden, wordt krijt nog amper gebruikt. Nochtans heeft het veel meer nut dan enkel een leuter tekenen op het bord achter de rug van de leerkracht. Zo kan het roest op je duur werkmateriaal voorkomen. Aangezien krijt vocht opneemt, is het verstandig om een krijtje in je gereedschapskist te doen en na gebruik je materiaal wat vol te krijten.

De volgende school werpt ons dan precies weer terug naar de Krijttijd. Want in deze Chinese school werd lesgegeven in een grot. De Dongzhong Mid-Cave Primary School bevond zich het Guizhou gebergte en was tevens één van de armste Chinese locaties.  Er kwam zo weinig steun van de Chinese overheid dat de lokale bewoners toevlucht moesten zoeken in een grot voor onderdak en degelijk onderwijs. In 2007 moest de schoolgrot echter sluiten omdat de overheid van mening was dat China geen maatschappij is van grotbewoners.

Dan opteren we liever voor een gezellige en sfeervolle grot nu de feestdagen eraan komen. Daarvoor ga je best naar Valkenburg want daar gaat elk jaar Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt door; de Kerstmarkt in de Gemeentegrot. Hopelijk diep genoeg verwijderd van alle politieke correcte zieltjes die er wel eens een wintermarkt van willen maken.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."