Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Tijdens experimenten met kikkers in de ruimte, ontdekte men dat  kikkers kunnen overgeven. De kikker kotst zijn maag letterlijk uit en terwijl zijn maag uit zijn mond bengelt, gebruikt hij zijn voorpoten om de inhoud eruit te duwen. Als alle troep verwijderd is, slikt hij zijn maag weer in en gaat ‘ie weer verder met eten. Bon appétit!

“Als je kauwgom doorslikt, ontstaat er een klomp in je maag die zeven jaar blijft zitten”, aldus vele grootmoeders aan hun kleinkinderen. Hoe goed oma het ook bedoelt, er klopt geen fluit van.  Als je kauwgom inslikt, komt die in je maag terecht. Sommige ingrediënten, zoals de zoetstoffen, worden afgebroken in je maag en darmen. Maar het grootste gedeelte is bestand tegen je zure maaginhoud en verteringsenzymen, waardoor je spijsvertering die niet kan verteren. De bewegingen van je maag en darmen transporteren het stukje onverteerde kauwgom namelijk naar de uitgang. Een sjiek eindigt dus een dag of twee na het inslikken, in je wc.

Als je het wil uittesten, dan best op vakantie in de Schotse Hooglanden. Want als je in Schotland het opeens voelt borrelen in de buik mag je zomaar aanbellen om de wc te gebruiken. Het is er namelijk strafbaar om iemand toegang tot je toilet te weigeren, ook al is het thuis bij MacDiaree.

Maar het is er wel verboden om tijdens de ontlasting om op je doedelzak te spelen. Dat is trouwens geen Schotse uitvinding. De doedelzak bestond 3000 jaar geleden al in het Midden-Oosten, en de Schotse ruit is waarschijnlijk vanuit Centraal-Europa naar Schotland geëmigreerd.

Je zou het niet denken, maar in het Midden-Oosten lopen niet alleen kamelen rond, maar ook dames die recht uit een oase komen. Een ode aan alle deze donkere rijkdommen vind je terug op het Instagram-account  Arab Bikini Babes.

https://www.instagram.com/p/BHmEovpAF7y/

Waar komt eigenlijk de naam bikini vandaan? In 1946 hadden de Fransen net een atoombom getest op het onbewoonde atol Bikini in de Grote Oceaan. Ontwerper Louis Réard hoopte dat zijn tweedelig badpak net zo’n explosief succes zou worden als het kernwapen en noemde zijn ontwerp naar het eiland.

Je zou als eiland voor minder wegdrijven. Maar voor drijvende eilanden moeten we naar Peru, daar liggen de drijvende rieten eilanden van het Titicameer. De eilanden werden gemaakt door de Uros, wiens leven in het teken van riet staat. De stam heeft met die eilanden onbedoeld een belangrijke toeristische attractie gebouwd, waardoor ze tegenwoordig van het toerisme kunnen leven.

Volgende toeristische attractie is dan weer helemaal niet bij de haren gegrepen. Duik de kelder van deze pottenbakkerswinkel te Avanos, Turkije in en je waant je in een grot. Een harige grot om precies te zijn. De muren en het plafond zijn namelijk behangen met meer dan 16.000 lokken vrouwenhaar. Elk plukje is voorzien van een notitie. 

De plukjes zijn tenminste luizenvrij. Het is tevens een fabeltje dat de kriebelbeesten hun kleur aanpassen aan het haar waarin ze leven. Het klopt dat in zuidelijke landen hoofdluizen donkerder zijn dan in de noordelijke, maar van kleur veranderen kunnen ze niet, die is namelijk erfelijk. Het is een geval van natuurlijke selectie: luizen die minder opvallen glippen vaker door een controle.

Ook bij ons gekke mensen, spelen kleuren een belangrijke rol. Wist je dat sporters iets meer kans hebben om te winnen als ze een rode outfit dragen? Mogelijk worden tegenstanders geïntimideerd door de rode kleur, omdat die gezien wordt als dominant.  Dat belooft voor het EK 2020!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."