Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Het zijn verwarrende tijden. Mag je tegenwoordig nog iemand zomaar een hij of zij noemen zonder neergebliksemd te worden? Nochtans, in de 17de eeuw was er ook wat verwarring der seksen, met name op het toneel. Want tijdens de vertoning van de stukken van Shakespeare werden alle vrouwenrollen gespeeld door jongens en mannen. Vrouwen waren namelijk niet toegelaten op de scène in het Engeland van Elizabeth I. De redenen hiervoor waren voornamelijk van religieuze aard. Pas in 1660 betrad de eerste Engelse actrice het podium.  Arme Romeo

Romeo Must Die is dan weer allesbehalve een Shakespeareaanse vertolking maar wel een Amerikaanse actiefilm uit 2000 met in de hoofdrol Jet Li. De film kende maar een matig succes in tegenstelling tot de Matrix-trilogie uit die tijd waar Jet Li beleefd voor weigerde. Waarom? In het contract stond dat Warner Brothers al Jet Li’s kung fu-moves digitaal mochten inscannen om deze later in andere films te gebruiken. En daar trapte de kung fu-meester mooi niet in. Want daardoor zou Warner na de Matrix-films zijn vechterskunsten digitaal in andere films kunnen plakken.

Jet heeft zich dus niet laten kennen. Maar dat is het omgekeerde geval met de jet van de Saoedische prins Al-Weed Bin Talal. Want zijn Airbus A380 is met 440 miljoen euro de duurste privéjet ter wereld. Het vliegtuig is uitgerust met  een concertzaal, een dinerruimte,  een Turks bad, een autogarage en een gebedsruimte.

Wagens die reizen door de lucht aan meer dan 1.000 kilometer per uur dus. En dat zonder snelheidsboete! Ach, daar zal de Amerikaan Jacob German niet meer van wakker liggen aangezien hij al een tijdje voer voor wormen is. Maar hij had in 1899 wel de eer de eerste snelheidsboete ter wereld te ontvangen. Hij reed met 12 mijl per uur (nog geen 20 km/h) door de straten van New York. Helaas voor hem was 8 mijl per uur de wettelijk toegestane limiet op rechte stukken en dus mocht hij een nachtje in de cel brommen. De agent die de historische arrestatie verrichte, achtervolgde Jacob German op…. een fiets.

‘Snelle’ meisjes die van een fiets houden, dat zijn natuurlijk de bloemenmeisjes in de wielersport. Na de pitspoezen bij Formule 1 is het vrouwelijk schoon in de koers ook aan het verdwijnen door een preutse houding van moraalridders alom. De Vlaamse voorjaarskoersen hebben zo een stukje glans verloren. Gelukkig zijn er nog landen waar deze meiden nog wel aan de slag kunnen. Op het Instagram-account Podium Girls Cycling zie je de enige geschoren benen die tellen!

https://www.instagram.com/p/B7ihmElF8cE/

Maar voor volgende prachtige benen kom je niet toe met één fles scheerschuim. De Russische Ekaterina Lisina heeft namelijk de langste benen ter wereld: 132 centimeter. Naast haar lange benen heeft ze ook de grootste voeten van alle vrouwen in haar land: schoenmaat 47

47 is ook het nummer van de huurmoordenaar uit het populaire spel Hitman: Codename 47. Voor een enquête onder de fans van het spel, werd er gevraagd naar de favoriete uitspraak van Agent 47. “Never trust anyone and rely on your instincts. Forget the past...” haalde plek drie,  “A bullet for everyone, a time, a place… an end” haalde de tweede plaats. Maar de “I need to use the bathroom” uitspraak haalde overtuigend de overwinning binnen omdat… ja het internet.

Behalve in een game zijn mensen overtuigd dat ze nooit iemand opzettelijk zouden kunnen doden. Nochtans, toen onderzoekers aan honderden studenten in Arizona vroegen of ze wel eens fantaseerden over het vermoorden van iemand, antwoordde bijna 70% positief.

Tja, beter dat we het fantaseren dan overlaten aan onze kinderen, dat is een pak onschuldiger. Wist je dat hersenen van vierjarige kleuters van achteren naar voren rijpen? Het ‘nuchtere verstand’ zit vooraan en komt bijgevolg pas later aan de beurt. Vandaar dat de fantasie van vierjarigen nog volop werkt. Kijk maar naar de Wetstraat voor een paar uitstekende voorbeelden.

Elke seconde verliezen we trouwens een hersencel. Dit valt mee, want we starten met 100 miljard cellen. Niettemin, onze excuses voor de 150 verloren hersencellen tijdens het lezen van dit artikel.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."