Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Een appel per dag houdt de dokter weg. Maar van appelpitten wordt weleens gezegde dat ze giftig zijn. Als je een appelpitje stukbijt, proef je blauwzuur. Je speeksel breekt de stof amygdaline in de appelpit op, in suikers en cyanide. Ongeveer 1 milligram cyanide per kilo lichaamsgewicht is genoeg om een menselijk wezen te doden. Dat is 77 milligram voor een gemiddelde Belg van 77 kilo. Dus vlug uitgerekend heb je 157 vermalen pitjes nodig om een volwassene te vellen. 

Om volgende Pitt te vellen heb je meer nodig dan een lading klokhuizen. Want Brad Pitt is nu eenmaal een taaie kerel die alom geliefd is. Behalve in China… waar hij levenslang verbannen is vanwege zijn rol in Seven Years in Tibet. Maar iets zegt ons dat China sowieso momenteel niet een leuke plaats is om te vertoeven. Kuch kuch…

Heb je trouwens medelijden met wat die Chinezen momenteel meemaken (maar minder met hun eetgewoontes)? Zeg dan gewoon: “Ocharme Wang, Li of Zhang”. 21 procent kans dat je juist zit, want zoveel procent van de inwoners van China heeft één van deze drie achternamen, dat zijn samen maar liefst 270 miljoen mensen.

Over wangen gesproken, ons Maggie heeft de bevolking aangeraden geen kusjes meer uit te delen tot nader order. Je zou voor minder in je kot blijven. Maar in feite heeft ze groot gelijk, een kus op de wang is als aan een laag talg likken, en 500 miljoen bacteriën die overgedragen worden naar de lippen.

Maar volgens ons kan volgende juffrouw dat aantal vermenigvuldigen met duizend, want deze onbekende Afghaanse dame met de Instagram gebruikersnaam ‘8gates2paradise’ heeft als bijnaam de koningin met de grootste lippen ter wereld. Met een beetje hulp van een injectie hier en daar uiteraard.

Zelfs in één van de gevaarlijkste landen ter wereld is er dus toegang tot plastische chirurgie. Maar blijkbaar ook tot fastfood. Want er bestaan maar liefst 19 McDonald’s in Afghanistan. Volgens ons serveren ze er echte caloriebommen.

Maar je moet geen hamburgers vreten om bij te komen, zelfs er al aan ruiken is voldoende. Onderzoekers van de University of California in Berkeley hebben ontdekt dat het lichaam door te ruiken aan voedsel calorieën opslaat in plaats van ze te verbranden. 

Maar wedden na het volgend weetje je nooit meer op dezelfde manier zal ruiken aan een avocado? Het woord avocado komt namelijk van het Azteekse woord āhuacatl, wat testikel betekent. Dat zou waarschijnlijk komen doordat ze op een bepaalde manier hangen aan de boom.

Altijd gedacht dat sperma uit de testikels komt? Dat is maar gedeeltelijk waar. Sperma bestaat voor een vijfde deel uit zaadvocht, dat wordt aangemaakt in de prostaat. Opnieuw kuch kuch…

Een goedje dat zorgt voor de nodige vlekken, vraag maar aan alle mama’s. Niet alleen later in de lakens van hun tienerzonen, maar ongeveer 80 procent van de baby’s wordt geboren met een soort van vlek; aardbeienvlek, ooievaarsbeet of wijnvlek.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."