Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Opgesloten zitten in kot doet je de tijd zeer anders beleven. Voor de één lijkt die te kruipen, voor de bezige bij vliegt de dag dan weer voorbij. Eén ding is zeker, voor niemand staat de tijd stil. Vraag maar aan acteur Ralph Macchio, hij werd bekend in de jaren 80 als The Karate Kid. Hij nadert binnenkort de 60 jaar en is daarmee acht jaar ouder dan wijlen Pat Morita, toen die voor het eerst de rol vertolkte van zijn mentor Mr. Miyagi.

Wax on, wax off…maar best met een looprekje nu.

Ralph zal dus eerder zijn heup breken dan het internet. In tegenstelling tot het Disney-personage Wreck-It RalphIn zijn film Ralph Breaks the Internet zijn er meer karakters dan eerder welke Disneyfilm. Maar liefst 434 karakters kan je spotten en 6752 varianten op deze karakters (met bijvoorbeeld ander kapsel of andere kleding). Al met al kom je dan uit op ruim een half miljoen personages in één film.

Het internet is al 30 jaar in ons leven en we kunnen niet meer zonder, zeker niet tijdens deze zware (lees saaie) tijden. 80% van de afbeeldingen op het internet zijn van naakte vrouwen. Geen wonder dat het dan ook 50 miljoen pk kost om al de internetservers samen draaiende te houden.

Als we over pk’s spreken, denk je meteen aan een Porsche. De Porsche 911, het model waarop de reputatie van het merk gestoeld is, had eigenlijk 901 moeten heten. Bij de voorstelling van de auto op het salon van Frankfurt in 1963 moesten echter alle persmappen en catalogi worden herdrukt: Peugeot had de typebenaming met een cijfer, een nul en dan weer een cijfer gepatenteerd. Porsche moest zijn 901 daarom herdopen tot 911.

9/11 is een datum die voor eeuwig in het geheugen staat gegrift. Twee van de negentien kapers, Abu Abdul Rahman en Ramzi Binalshibh, zouden drie weken voor de aanslagen op een datingsite volgende codetaal hebben uitgewisseld: Het eerste semester start binnen drie weken. Twee hogescholen [Twin Towers] en twee universiteiten [Pentagon en Witte Huis/Capitool] … Het wordt een hete zomer …19 [het aantal kapers] certificaten voor privé-opleiding en vier examens [het aantal vliegtuigen]. Groeten aan de professor. Tot ziens.

Of het een hete zomer gaat worden, weten we niet. Wel dat het één van de stilste en saaiste zal zijn, nu elk evenement afgelast is. Gelukkig is er het account Hot Summer Girls om ons tot september bezig te houden.

https://www.instagram.com/p/BTrregThwj4/

De zomer van 1969 moet precies ook de moeite waard geweest zijn, aangezien Bryan Adams zijn klep er niet over kan dichthouden. Nochtans was hijzelf toen maar amper 10 jaar oud.  “Het is een heel simpel nummer over terugdenken aan de zomer en de liefde bedrijven,” liet Adams ooit uitschijnen. “Voor mij is 69 een metafoor voor vrijen, het gaat niet om het jaar.”. Dirty boy.

69 is één van de vele standjes in het eeuwenoude boek, de Kama Sutra. Dat is toch tenminste wat iedereen denkt. Maar in werkelijkheid gaat slechts 20% over seksuele posities, terwijl 80% handelt over het hebben van waardevolle en respectvolle relaties.

In Japan is een kama dan weer een handwerktuig om gras te maaien. Deze sikkel bestaat uit een puntig mes met één scherpe rand, bevestigd aan een korte houten steel. De kama vond echter zijn weg naar de vechtkunsten, in het bijzonder kobudo, waar arme boeren het landbouwwerktuig aanwendden als geïmproviseerd wapen.

Een boer die keet kan schoppen dus. Bij het kaartenspel zwartepieten verlies je als je aan het eind van het spel met schoppenboer blijft zitten. Vandaar de uitdrukking iemand de zwartepiet toespelen: Iemand als schuldige of als zondebok proberen aan te wijzen. Geef toe, klinkt toch beter dan iemand de roetveegpiet toespelen?

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."