Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

De psychologen gaan na de lockdown gouden zaakjes doen. Want als we de lezersreacties mogen geloven op social media beginnen mensen stilletjes tureluut te worden. Zorg er wel voor dat jij jouw verhaal gaat doen bij een gewettigde psycholoog, en geen kwakzalver.

Van deze laatste is het bekendste voorbeeld de wereldberoemde Dr. Phil is. De wijze kletskop met snor heeft al sinds 2006 geen licentie meer als psycholoog en heeft er voor de staat Californië zelfs nooit een gehad. Daarom zijn alle gasten in zijn tv-show verplicht om een contract te tekenen waarin staat dat ze ‘advies’ krijgen van een individu en niet van een psycholoog.

De Phil heeft het dus hoog in zijn bol, maar niet zo hoog als de Philadelphia City Hall. Dit stadhuis is een opvallende verschijning met een toren van maar liefst 167 meter hoog, en is daarmee het hoogste overheidsgebouw van Amerika.

Ook een opvallende verschijning, en zeker tijdens de jaren 70, is ex-model Jerry Hall. We kennen haar allemaal als de ex-partner van de enige echte Britse elastieken muil Mick Jagger. Maar wist je dat ze op 16-jarige leeftijd in Parijs een appartement met Grace Jones en met Jessica Lange deelde, die op dat moment beiden ook modellenwerk deden?

Hoeveel modellen het fictieve personage Indiana Jones al aan zijn zweep heeft laten likken, daar hebben we het raden naar. Toch was het niet een vrouwelijke verovering, maar wel zijn kleine medeheld Short Round die de show stal in één van zijn films. Ke Huy Quan deed aanvankelijk niet mee aan de casting voor die rol. Hij was meegekomen naar de casting om zijn broer te begeleiden die auditie deed. Toen hij zijn broer aanwijzingen gaf hoe hij Short Round moest spelen, viel hij op bij de producenten en wezen ze hem aan voor de rol.

Met de volgende shortjes willen we ook wel een rondje worstelen. Het Insta-account Sexy Booty Shorts toont namelijk precies wat het zegt.

https://www.instagram.com/p/B8a-i1gJyRg/

Tegenwoordig is iedereen in de ban van dikke booty. Billen zijn het meest sexy lichaamsdeel volgens de mannen, maar wist jij bijvoorbeeld dat meiden met een grote kont intelligenter zijn?  Als je ronde billetjes hebt, heb je meer omega 3 in je lijf. Deze vetten zorgen weer voor een betere ontwikkeling van de hersenen. Tja, dat verklaart waarom Kim Kardashian toch erin geslaagd is stinkend rijk te worden zonder moeite of talent.

Sandra Kim is dan weer nooit echt rijk geworden als jongste winnares ooit van het Eurovisiesongfestival. Haar optreden in 1986 was niet geheel onomstreden, omdat sommigen dachten dat ze vijftien jaar oud was terwijl ze in werkelijkheid 13 jaar en 7 maanden was. Wellicht omdat ze zong: “Moi j’ai quinze ans et je te dis, whoa whoa, j’aime la vie.” Na het songfestival kwam uit dat ze 13 was, maar de uitslag werd niet gewijzigd. De regels werden daarna aangescherpt tot de minimale leeftijd van 16 jaar. 

13 was een geluksgetal voor haar, maar niet echt voor de drie astronauten van de Apollo 13. Het ruimteschip kwam in een gevaarlijke situatie terecht op vrijdag 13 april 1970. Het ongeluk aan boord vond plaats toen het bijna 13.13 uur was. De missie begon vanaf platform 39 en het was de dertiende missie van datzelfde platform. Voor de volledigheid: 13 maal 3 is 39. Gewoon toeval?

Net zoals de huidige lockdown-maatregelen ingingen op vrijdag 13 maart. Maar we mogen blij zijn dat we niet dezelfde situatie beleven als in 1918, toen maar liefst 50 miljoen mensen bezweken aan de Spaanse Griep. Omdat kranten in Spanje, een neutraal land in de Eerste Wereldoorlog, er het eerst over berichtten werd het maar de Spaanse griep genoemd.

Oud nieuws, zeg je? Wel het kan ouder. Het Haarlems Dagblad viert namelijk dit jaar zijn 364ste verjaardag. Dat maakt het de oudste nog verschijnende krant ter wereld. De krant levert een compleet nieuwsaanbod en richt zich in het bijzonder op het Nederlandse Haarlem, Haarlemmermeer en omgeving.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."