Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Onze zorgverleners steken momenteel massaal hun nek uit om ons gezond en wel te houden. De giraf doet het dan weer om een totaal andere reden. Om zeker te weten of het vrouwtje vruchtbaar is, proeft de mannelijke giraf haar urine. Desnoods geeft hij haar kopstoten in de blaas om de boel op gang te krijgen. Nadat ze hem een urinemonster geschonken heeft, bestaat de kans dat het vrouwtje er vandoor gaat. Hij zal haar dan net zo lang stalken tot ze toegeeft.

Het zijn niet altijd de mannetjes die de vrouwen stalken, vraag maar aan Michael Douglas. In de de wereldberoemde psychologische thriller Fatal Attraction,  moest hij afrekenen met de griezelige stalkster ooit, gespeeld door Glenn Close. Het mes dat Close gebruikt in de film om Douglas een extra ademgaatje te bezorgen, heeft de actrice altijd bijgehouden als aandenken en hangt vandaag nog steeds ingekaderd op in haar keuken.

Ze weet in ieder geval hoe je konijn moet koken. Maar wil je echt dat de (normale) dames voor je vallen? Neem een hond. Het kwispelend dier maakt een man aantrekkelijker voor vrouwen, zo toont een Israëlisch experiment uit 2014 aan. 100 vrouwen moesten een korte beschrijving van een heleboel mannen lezen, zonder een foto van hen te zien te krijgen. Elke man die beschreven werd als hondenbezitter, werd gezien als aantrekkelijk, zorgzaam en een potentieel langdurige partner. Mannen zonder hond kwamen er minder positief vanaf.

Tenzij je hond eruit ziet als de cartoonfiguur Droopy. Zijn neerslachtige gelaatsuitdrukking duwt zelfs de immer vrolijke Showbizz Bart in een depressie. The Simpsons-bedenker Matt Groening is nochtans fan van de Basset Hound. Zo enorm dat hij het The Simpsons-personage Hans Moleman erop gebaseerd heeft.

Mollen zitten overal. In de Veiligheidsraad, in Griekenland, maar vooral onder de grond. De ondergrondse wroeter is een taai beestje. Op jaarbasis eet een mol 36 kilo regenwormen, op een uur tijd kan hij tot 15 kg aarde verplaatsen en hij kan zijn gehooropeningen afsluiten, zodat er geen aarde kan in geraken.

Volgende dames horen dan weer thuis boven de grond. Meer dan een paar centimeter zelfs. Op het Instagram account Climb Girls ontmoet je de meest sexy klimsters die de steilste bergen trotseren.

https://www.instagram.com/p/B68SE-Dlik8/

Op de Mount Everest is warmere kledij aangewezen. We weten dat het aan de top zo koud is dat je leuter er ferm van krimpt, maar wat met de berg zelf? Groeit of krimpt de Mount Everest nu? Een kleine 50 miljoen jaar geleden botste de Indische Plaat in slowmotion op de Euraziatische Plaat. Ten gevolge van die aanvaring kwam het Himalayagebergte als een soort kreukelzone omhoog. Doordat de aardschollen nog steeds met deze botsing bezig zijn, wordt het gebergte verder opgestuwd. De Mount Everest groeit hierdoor naar schatting ongeveer een halve centimeter per jaar.

Er kan misschien geen berg door, maar op het wijdste punt is de doorsnee vagina 3,3 centimeter breed. De gemiddelde lengte van een vagina ‘in rust’, gemeten aan de voorzijde en van baarmoederhals tot buitenwereld, is 6,3 centimeter. Dat bleek uit Amerikaans onderzoek met MRI-scans uit 2006. 

Al hebben we een vermoeden dat de vagina van Lisa Sparks er nog minder fraai uitziet dan de aars van een kalkoen. De Amerikaanse p0rnoactrice heeft zich in 2014 op één dag laten penetreren door 919 verschillende mannen. Een record dat hopelijk nooit meer wordt verbroken.

Ferm record. Maar wie heeft nu het record van de meeste records op zijn naam staan? Dat is de Amerikaan Ashrita Furman. De meeste jumping jacks, een berg beklimmen op krukken, hoelahoepen, enz… De 65-jarige man heeft maar liefst 226 Guinness Book records op zijn naam staan. Beat that!

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."