Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

De aarde is momenteel geen leuke plaats om te vertoeven. Maar bij gebrek aan andere planeten, maken we er het beste van. Tenzij je raketten kan bouwen à la Elon Musk. Een voordeel: tijdens een reis in de ruimte word je iets langzamer oud dan de aardbewoners. Hoe sneller je je voortbeweegt, des te langzamer gaat de tijd namelijk, aldus Albert Einstein. 

Vraag maar aan de Rus Gennadi Padalka. Hij heeft 879 dagen in een baan rond de aarde doorgebracht. Voor hem is de tijd wat langzamer verstreken dan voor ons. Wel maar slechts 0,02 seconden langzamer. Padalka heeft dus 0,02 seconden korter geleefd dan wij.

Tijdreizen om onze jongere versie te waarschuwen voor de schoonmoeder van hel. We dromen er allemaal van om eens een Marty McFly’tje te doen. Om de DeLorean DMC-12 in een tijdmachine te veranderen, hadden de productiedesigners van de Back to the Future hem opgesmukt met snoeren, buizen, kabelgoten en meer willekeurige onderdelen. De kernreactor achterop tussen de grote uitlaten is echter gewoon een wieldop van een Dodge Polaris. Het hoge witte deksel van de ‘Mr. Fusion’-unit was dan weer een koffiemolen van Krups.

Te veel koffie slurpen doet niet alleen de tijd sneller gaan, maar ook ons hartje. Niettemin worden er ieder jaar meer dan 500 miljard koppen koffie gedronken, en meer dan de helft daarvan wordt bij het ontbijt gedronken. Het is dan ook de op één na meest verhandelde grondstof ter wereld, waarbij alleen olie hoger staat.

Geef ons dan maar een lekker oliebol bij het ontbijt. Dat is toch de officiële naam voor deze lekkernij en nochtans wordt deze ronde caloriebom bij ons een smoutenbol genoemd. Dit komt doordat vroeger bij ons de oliebol voornamelijk in dierlijk vet – afkomstig van een varkensbuik – werd gebakken.

Varkens, is er iets dat ze niet kunnen? Ze bakenen zelfs hun eigen territorium, af net als honden. Alleen: doen honden dit met het plassen tegen een boom en varkens met vocht uit hun pootklier. 

Als je baasje eruit ziet als één van de dames van het Instagram-account Hot Girls With Dogs weet je meteen als hond welk been te bespringen.

https://www.instagram.com/p/08taExLF7G/

Best je benen vooraf te stretchen dan, want niets is zo vervelend als een kramp. Midden in de nacht wakker wordt met kramp in je kuit, voet of been kan dan ook weer te wijten zijn aan onze moderne levensstijl. Omdat onze voorouders vaak gehurkt zaten tijdens een grote boodschap – een positie die de beenpezen en spieren rekt – heeft het hedendaagse leven de noodzaak ervan grotendeels weggenomen. 

Spieren zijn noodzakelijk en hoe sterker ze ogen, des te beter voor je zelfvertrouwen. Té veel sporten kan echter een aanslag op je lichaam zijn, ook wel bigorexia genoemd. Waar mensen zich met anorexia vaak dikker zien dan ze daadwerkelijk zijn, is met bigorexia andersom: mensen zien zichzelf dunner dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Tja, niet iedereen kan een geboren Arnold Schwarzenegger zijn. Arnold is niet alleen groots en gespierd, alles wat hij heeft moet ook gigantisch zijn. Zo was hij de eerste Amerikaanse burger van die een Hummer kocht. De auto was zo groot dat die door de Amerikaanse overheid als een kleine vrachtwagen werd bestempeld.

Niet echt ecologisch voor onze Terminator. Hij zich beter Big Jake aangeschaft. Dit is het grootste paard ter wereld. Het meet 2 meter en 11 cm. Dat is groter dan een deur. Big Jake komt trouwens oorspronkelijk uit België. Zie je wel dat we toch groots kunnen zijn als we stal eens goed uitmesten?

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."