Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Mensen en stekelvarkens hebben zeer weinig gemeen, op één ontluisterend detail na. De oren van het beest lijken als twee druppels op die van ons. 

Dat de oren van jou en mij ons heel leven blijven groeien, is trouwens een fabeltje zonder varken met een lange snuit. Wanneer je ouder wordt, neemt de elasticiteit in je lichaam af. Daardoor gaat alles een beetje hangen. Dat geldt ook voor het kraakbeen in je oren. Je oren groeien niet, maar ze rekken uit gedurende de jaren door de invloed van de zwaartekracht, jij domme Dumbo!

Droevig nieuws: de olifant 48-jarige Dumbo uit dierenpark Planckendael is overleden. Het dier was een icoon. De olifant kon gelukkig langer genieten van de aandacht dan haar naamgenoot uit de Disney-film van 1941. ‘Dumbo’ is dan ook met slechts 64 minuten de kortste Disneyfilm ooit, maar heeft de tekenfilmstudio wel gered van het faillissement.

64 is blijkbaar een geluksgetal, want de Commodore 64 is verrassend genoeg ’s werelds beste verkochte computer ooit. Maar liefst 17 miljoen exemplaren zijn er over de toonbank gegaan van deze 8-bit homecomputer uit 1982. Uit een enquête van voormalige en hedendaagse gebruikers blijken Last Ninja, Paradroid en Impossible Mission de drie populairste spellen ooit te zijn van de Commodore 64.

De 71-jarige Jinichi Kawakami is naar eigen zeggen de echte laatste ninja van Japan. Hij is vermoedelijk de laatste persoon die bekend is met de technieken waar ninja’s eeuwenlang gebruik van hebben gemaakt in Japan. Hij is het 21ste hoofd van de Ban-clan, een dynastie van geheime spionnen die een geschiedenis heeft van meer dan 500 jaar.

Maar wie zegt dat je over dodelijke gevechtstechnieken moet beschikken om een goede spion te zijn? De beeldschone dubbel-spionne Mata Hari werd ingezet als verleidingsmiddel om de geheimen te ontfutselen van machtige mannen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Nederlandse Margaretha Geertruida Zelle deed haar inspiratie op als exotische danseres in Nederlands Indië. De naam ‘Mata Hari’ is trouwens Maleis voor ‘oog van de dageraad’, of beter gezegd: de zon.

We spoelen even de tijd iets meer dan 100 jaar vooruit. Er wordt nog steeds gedanst, maar niet meer in donkere kamertjes maar voor het ‘oog van de wereld’. Kijk maar naar het Instagram-account Sexy Girls Dancing.

https://www.instagram.com/p/B5GaLA6n1GO/

Stel je voor: 1007 dansende, bloedmooie meiden in je woonkamer. Het zal bij een fantasie blijven, vrezen we. Dan maar genoegen nemen met 1007 synchroon dansende robots. Want op zoveel staat het wereldrecord ‘synchroon dansen voor robots’. Miniatuurrobots van amper 43 centimeter slaagden erin om in 2017 dit record op hun naam te schrijven.

Ook onze eigenste Muscles from Brussels heeft ooit naast een sexy robot moeten acteren en dat in de Mad Max-achtige B-film Cyborg uit 1989. Jackson ‘Rock’ Pinckney, die één van slechteriken speelde, verloor een oog tijdens het filmen toen Jean-Claude Van Damme per ongeluk dat oog raakte met een nepmes. Pinckney klaagde Van Damme aan en kreeg een schadevergoeding van 485.000 dollar.

Maar eigenlijk worden er meer vetrolletjes gekweekt dan spieren in Brussel. Want Brussels Airport is de grootste chocoladeverkoper wereldwijd. Er wordt elk jaar meer dan 856 ton chocolade verkocht, al zal de verkoop momenteel wat op een laag pitje staan nu….

 
 
 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."