Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

We hebben weer eens goed kunnen lachen met onze verleiders en koppels uit Temptation Island, daar in het exotische Thailand. De kans dat de lokale bewoners bij het zien van een F*ckboy Airlines-tattoo onmiddellijk reageerden met ‘555’ was zeer groot. Het cijfer vijf wordt in Thailand namelijk uitgesproken als: ‘Ha’ . Als je dus drie keer een vijf achter elkaar zet en dit uitspreekt staat er eigenlijk ‘ha-ha-ha’. 555 op Thaise social media is dus vergelijkbaar met onze bekende internetterm LOL.

Minder lollig is de situatie voor de studenten in het arme Afrikaanse Guinea. Slechts 5 procent van de inwoners heeft er toegang tot elektriciteit. Hierdoor zijn scholieren genoodzaakt ’s avonds te gaan studeren aan de parking van de luchthaven, aangezien het één van de weinige plekken is met verlichting. En onze jeugd maar steen en been klagen wanneer hun internetverbinding wat trager is dan normaal.

Elektriciteit is zo oud als het heelal zelf, maar maakt slechts een fractie van onze geschiedenis uit. Door met een staaf amber over het vel van een kat te wrijven, ontdekte de Griek Thales van Milete in 600 voor Christus elektriciteit door wrijving. Het woord ‘elektriciteit’ is dan ook afgeleid van het Griekse woord ‘êlektron’, wat ‘gele amber’ betekent.

Het Instagram-model Amber Curve uit Kansas City heeft dan weer niet veel nodig om vonken te creëren. Het plussize-model wil een voorbeeldfunctie zijn voor alle dames met een maatje meer en laten zien dat je altijd trots moet zijn op elke kilo van je lichaam.

https://www.instagram.com/p/CARLrL1hmZW/

Ze doet dus tongen op de grond vallen. Laten we niet hopen de volgende tong, want dan kan er weleens een kleine aardbeving ontstaan. De tong van een blauwe vinvis weegt namelijk zo’n 2000 kilo.

Zou het gigantische dier soms ook “I’m blue da ba dee da ba daa da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa….” zingen? We betwijfelen het, tenzij de Italiaanse dance-act Eiffel 65 rond 1999 een onderwater-concert hadden gegeven met hun wereldwijde hit Blue. Hun groepsnaam bestaat trouwens uit een willekeurig, door een zelf geschreven computerprogramma, getrokken woord en een getal dat per ongeluk op een demo geschreven werd.

De kleurrijke clip staat garant voor evenveel prikkels als een egel. 65 miljoen jaar geleden leefde Litolestes, de oudste voorouder van de egel, op aarde. Egels behoren daarmee tot de oudste, nog steeds levende zoogdieren op onze planeet. 

Over blauw en egels gesproken: de live-action versie van Sonic The Hedgehog was een enorm succes aan de box-office. In de film schittert komiek Jim Carrey als de slechterik Dr. Robotnik, die met behulp van robots de wereld wil veroveren. Carrey liet na de opnames weten dat de meeste van zijn scènes volledig geïmproviseerd waren. Voor de hilarische dansscène zei de regisseur tegen Carrey: “Oke, hier is de kamer en zo klinkt de muziek, laat jezelf maar eens goed gaan en wij filmen wel!”

Robots ontwerpen in de echte wereld is dan weer stukken moeilijker. Vraag maar aan George Devol & Joseph Engelberger. Zij zijn de uitvinders van de eerste barman-robot. Hij heet Mr.Asohi en kan bierflessen openen en pinten tappen in minder dan 2 minuten. De robot weegt een ton en het duurde 200 werkuren om hem te maken. Hij kostte iets van een 125.000 euro, maar heeft dan weer geen nood aan een fooi.

Dronken zal hij nooit worden, in tegenstelling tot de oude Egyptenaren. Volgens de universiteit van Pennsylvania zouden de arbeiders die de piramides van Gizeh bouwden, in ruil voor hun werk zo’n vier tot vijf liter bier per dag gekregen hebben. De Egyptenaren waren ook van mening dat bier gezonder was dan het rivierwater van de Nijl. De eerste during-work party dus.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."