Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

De kans dat we ooit nog eens een heerlijke politiek incorrecte sitcom als Married With Children op de beeldbuis gaan zien is klein. Zo’n serie zou de dag van vandaag teveel gevoelige zieltjes op Twitter kwetsen. Dat is jammer, want de rake opmerkingen tussen Al, Peggy, Kelly, Bud Bundy en zelfs de hond Buck waren steeds goud waard. Het was een van de weinige sitcoms die nooit gebruik moesten maken van een lachband. Elke aflevering werd telkens getoond aan een live publiek en al het gejoel, gejuich en gelach waren 100 procent echt. De makers moesten zelfs af en toe tussenkomen om het publiek wat te kalmeren.

Je zoon vernoemen naar een biertje…  typisch Al. Nochtans waren het de Tsjechen die eerst met Budweiser op de proppen kwamen. Het is een soort pils uit de stad České Budějovice. Het bier wordt gebrouwen sinds 1265. De naam is afgeleid van de Duitse naam van de stad: Budweis. De strijd tussen het Tsjechische bier en AB InBev om het gebruik van de merknaam Bud duurt nu al bijna een eeuw. In sommige landen wordt het Tsjechische Budweiser dan ook aangeduid met Budvar en Budweiser Budvar.

Een discussie die zeker niet tussen pot en pint kan besproken worden. Over potten gesproken, het eerste bier in een fles werd verkocht in 1850. Tot die tijd gingen mensen met een pot of emmer naar de herberg, waar die gevuld werd. In sommige brouwerijcafés wordt die traditie nog in ere gehouden.

Een pot met een geurtje dus. Maar het ruikt bijlange niet zo lekker als een bepaalde stof die voorkomt in de darmen van een potvis. Het is een grijze, wasachtige massa die soms in de vorm van een klomp op het strand wordt gevonden. Je raadt het al: amber. Vroeger waren deze klompen zo waardevol dat men niet kon wachten totdat het een keer aan zou spoelen op het strand. Walvissen doden ging helaas sneller… Gelukkig gebruikt de parfumindustrie nu vaak een chemische variant.

Waarom hebben trouwens veel walvisvaarders er geen probleem mee om walvissen op een zeer gruwelijke manier te vermoorden? Soms worden ze zelfs levend versneden. Het antwoord ligt verscholen in het feit dat walvissen geen stembanden hebben. Terwijl het dier pijn lijdt, geeft het geen kik. 

De innerlijke stemmen van het arme beest klinken des te luider. Als jij ook een stem in je hoofd hoort, druk dan je wijsvinger tegen je hoofd, een paar centimeter boven je linkeroor. Precies daar bevindt zich het centrum van Wernicke. Centrum van watte? Dit gebied is belangrijk voor het spreken en begrijpen van taal. Wanneer het gebied beschadigd raakt kunnen geen logische zinnen meer gevormd worden.

Daarvoor hebben wij geen centrum van Wernicke nodig hoor. Het Instagram-account Very Hot Bikini Babes heeft hetzelfde effect.

Het grote succes voor de bikini kwam pas in 1953, toen Brigitte Bardot er een droeg tijdens het filmfestival van Cannes. Vanaf dat moment wilden veel vrouwen meer huid en rondingen laten zien.

We zien Quentin Tarantino nog niet meteen eentje dragen, niettemin is hij vaak terugkerende gast op het filmfestival. Of het een diepere betekenis heeft of dat het gewoonweg een grap is, is nu nog niet te zeggen. Maar in bijna elke film van Tarantino komt het fictieve sigarettenmerk Red Apple Cigarettes tevoorschijn.

Dan liever een echte appel, dat is iets gezonder. Hoe iemand hier achter is gekomen is nog maar de vraag, maar appels blijven dus drijven. Dit komt doordat de vrucht voor 25 procent uit lucht bestaat. Een beetje zoals onze politici dus.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More