Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

We doen het vaak vlak na het ontwaken of nadat de Veiligheidsraad haar conclusies weeral eens heeft getrokken: uitrekken en geeuwen. Wist je dat daar een woord voor bestaat: pandiculatie. Het is het strekken en verstijven van de romp en ledematen, zoals je doet wanneer je vermoeid of slaperig bent, niet te verwarren met stretchen.

Aan stretchen zal de zeer intelligente Mister Fantastic nooit moeten doen. De menselijk elastiek, beter bekend als Reed Richards van The Fantastic Four, kan al zijn ledematen enorm ver uitrekken. Hoe ver? Wel, volgens het Marvel Fandom maar liefst 460 meter.

De legende van de Fab Four reikt dan weer tot het oneindige, want de Beatles blijven de populairste boyband ooit.  Nadat ‘Penny Lane’ een hit werd in 1967, werd het naambord van de gelijknamige straat in Liverpool keer op keer gestolen. Het stadsbestuur was het op een gegeven moment beu om elke keer maar een nieuw bord op te hangen en besloot de straatnaam voortaan op gebouwen te schilderen.

Aan witte verf geen gebrek op het grimas van de verschrikkelijke clown Pennywise. IT heeft bij veel mensen voor flinke nachtmerries gezorgd. Veel mensen hebben een echte clownfobie opgelopen door het boek van Stephen King. Het buitenaards wezen zonder tandverzekering komt ook onrechtstreeks voor in andere boeken van King. Wanneer je bijvoorbeeld het boek Insomnia leest, dat zich in hetzelfde plaatsje afspeelt, is er op een gegeven moment een aardbeving. Deze wordt veroorzaakt door Pennywise. Ook heeft IT connecties met de boekenreeks De Donkere Toren

Wel beter een donkere toren dan een schuine. De Toren van Pisa heeft zeven grote klokken, waarvan de grootste zo’n 3.620 kilo weegt. Deze klokken zijn echter al een eeuw niet meer geluid, want ingenieurs en restauratoren zijn bang dat de bewegingen van deze zware klokken de toren uit zijn balans kunnen krijgen,  waardoor die nog schever zal komen te staan.

Iets dat ons klokkenspel wel doet luiden, zijn dan weer de bloedmooie fuifbeesten uit Italië, netjes verzameld onder het Insta-account Party Girls Italy.

Of het eind dit jaar een dikke party zal worden, wordt nog afwachten. Dan maar naar Thailand, want daar wordt het traditionele Thaise Nieuwjaar (Songkran) ook op 13 april gevierd. Het feest duurt gemiddeld drie dagen en wordt ook wel ‘het feest van het water genoemd’. Iedereen mag elkaar namelijk natgooien met water.

Alleen oppassen met die watermeloenen, kan een beetje hard aankomen. Vergis je niet, de watermeloen is wel degelijk een groente, maar wordt vaak als fruit verkocht – omdat de vrucht zo zoet is.

Niets natuurlijk dat lekkerder smaakt dan een verboden vrucht. Slim idee van brouwerij De Kluis uit Hoegaarden om dan je biertje ernaar te vernoemen. Het is een zwaar (8,5%) en fruitig bier met een roodbruine kleur. Het bevat mout, hop, water en toegevoegde suikers, wat het een zoete smaak geeft.

Over kluizen, gesproken: het kluisje in je hotelkamer is niet zo veilig als je denkt. De standaardcode van het kluisje is meestal ‘000000’. Dit zou betekenen dat iedereen het met die standaardcode kan openen. Dit maakt het wel heel gemakkelijk voor inbrekers.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More