Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Ringtones gebaseerd op populaire hits waren midden in de jaren 2000 zijn een echt ding. Maar wie belt er elkaar nog tegenwoordig? Alle communicatie gebeurt nu via sociale media en WhatsApp. Soms teveel in die mate, dat er weleens een verse stinkende lading in je brievenbus kan steken. In dat geval kan de 48-jarige Amerikaanse-Senegalese rapper Akon op beide oortjes slapen. Want hij is de absolute nummer 1 als het aankomt op aantal verkochte ringtones. Smack that maar eens, Peter & co.

Is hij dan de echte Lord of The Rings? Best eens vragen aan Frodo en Gandalf. De acteurs achter deze personages, Elijah Wood en Ian McKellen hebben raar genoeg nooit samen voor de camera gestaan tijdens de trilogie. De scenes werden individueel geschoten en nadien via CGI samengevoegd.

Weinig lords te bespeuren in de Finse hardrock-heavymetalband Lordi. Niettemin haalde Finland in 2006 dankzij deze monsterlijke jongens hun allereerste overwinning op het Eurovision Songfestival. De Noord-Finse stad Rovaniemi vernoemde om die reden dan ook een plein naar de band: “Lordi-square”.

Of ze zo fris als een konijn op de plein waren weten we niet. Deze legendarische uitspraak hebben we natuurlijk te danken aan wijlen Robert Waseige. In 1999 werd Waseige de eerste Waalse bondscoach in de geschiedenis van de Rode Duivels. Pas in 2012 stelde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) met Marc Wilmots een tweede Waalse bondscoach aan.

Volgende konijntjes met een strikje zien er zelfs nog frisser uit dan wie dan ook. Tussen 1960 en 1986 waren serveersters in de Playboy Club allemaal verplicht de bekende bunny suit te dragen. Dit pakje bestond uit een strapless korset teddy , konijnenoren, zwarte panty, een strikje, een kraag , manchetten en een zachte cottontail

Dames en panty’s, het blijft een indrukwekkende combinatie. Toch gaan we als man beleefd weigeren als de vrouw des huizes volgende panty wenst te kopen. Deze stretch panty versierd met Swarovski kristallen, gemaakt door een ontwerper van Saint Laurent, is de duurste in zijn soort: 790 euro!

Kristal bestaat trouwens uit kleine deeltjes die netjes naast elkaar liggen. Als de deeltjes van een materiaal niet mooi bij elkaar liggen dan heet dat amorf. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van kristal.

It’s amorfin time, klinkt dan weer onnozel. It’s morphin time, weer des te beter. Hoewel Power Rangers sinds 2002 wordt opgenomen in Nieuw-Zeeland, is de serie daar vrijwel nooit op tv vertoond. Alleen in 1993 werd Power Rangers even uitgezonden in Nieuw-Zeeland, maar de Broadcasting Standards Authority vond de serie te gewelddadig.

Maar je moet geen Ranger zijn om power te hebben, voldoende Red Bull zuipen helpt ook soms. Maar vergis je niet, op het bekende logo van het energiedrankje staan geen stieren maar gaurs. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de herkomst van het drankje. In Thailand zijn namelijk veel gaurs te vinden, ze behoren tot de grootste dieren ter wereld. Maar in Europa niet zo bekend, vandaar dat er gekozen is voor een stier in de Engelse benaming van het drankje.

Of je er ook van gaat dansen in plaats van vliegen, weten we niet. Misschien als je wat alcohol aan toevoegt aan het drankje. “Wanneer ik veel dans, word ik niet zo snel dronken”, is trouwens een fabeltje. De snelheid waarmee alcohol wordt afgebroken hangt enkel samen met de snelheid waarmee je leverenzymen de alcohol kunnen afbreken. Maar niemand die je tegenhoudt om het toch eens te proberen.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More