Felix Food Klub: de nostalgie van het pakhuis

Op één van de bekendste hotspots waar jonge koppeltjes hun trouwpartij op de gevoelige plaat willen vastleggen, met name de centrale lichtstraat tussen de Godefriduskaai en de Oudeleeuwenrui in Antwerpen, presenteert zich nu de Felix Food Klub, voordien bekend als het FelixPakhuis restaurant, vlak aan het Eilandje.

Felix Food Klub brengt de nostalgie van destijds terug, toen alle mogelijke goederen per schip aangebracht werden van overzee, en vervolgens van de dokken en met paard en kar naar de entrepots gebracht werden. Elk huis aan de Brouwersvliet had toen nog een eigen brouwerijtje.

Was FelixPakhuis voordien vooral een restaurantgebeuren en een eventlocatie, dan wordt er nu met Felix Food Klub geopteerd voor een horeca-aanpak met een winkelfunctie. Een soort “food hub” zeg maar waar je voor alles en nog wat terecht, met de nadruk op lokaal en organisch.

Het volledige aanbod van de menukaart van het restaurant is voortaan ook beschikbaar in de nieuwe Deli Shop, gaande van belegde boterhammen en salads over hummus, makreel-rillette, zelf opgelegde augurken en in huis gerookte zalm of hesp. Wat je aankoopt, kan je dan in het restaurant gaan nuttigen, of gewoon naar huis meenemen uiteraard. Wie warm willen eten, dient vooraf te reserveren

Met een eigen bakkerij BakboorO wil Felix Food Klub ook inspelen op de Scandinavische trend om zoveel mogelijk met lokale producten te werken.

En: met Bolder Blond (de naam verwijst naar de bolders langs de kaai) heeft men ook een eigen sterk blond bier (met hergisting op de fles, en op vat) in huis, dat zich qua smaakpatroon ergens tussen Duvel en witbier situeert. Er zijn nog een aantal bijkomende biertjes in aantocht, en verder wordt er op termijn ook aan het oprichten van koffiehuizen en eventueel eigen gebak gedacht.

Felix Food Klub bewijst dat je in corona tijden kan scoren door back to basics te gaan.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More