En u kan nooit raden waarvoor dat staat!

Tegenwoordig heeft ieder merk een SUV in het gamma. Zelfs Lamborghini, dat momenteel flink aan het uitbreiden is om de vraag naar de Urus aan te kunnen. Een tijd geleden riep topman Sergio Marchionne nog luidop dat er nooit een Ferrari-SUV zou komen, tenzij over zijn steendood lijk.

Maar… twee weken geleden lekte het nieuws dat men bij Ferrari in het grootste geheim knutselt aan Project F16X. Een SUV… Verwarring alom natuurlijk.

Marchionne brengt nu wat meer duidelijkheid. Het is in de Italiaanse wandelgangen een discussie van formaat geweest. Zo’n hoog-op-de-poten-mastodont past niet bij het imago van Ferrari. Maar aan de andere kant: iedereen wil een SUV en er valt bakken geld aan te verdienen.

De oplossing is op zijn Italiaans. Er komt echt helemaal geen SUV. Wel een FUV. Wat staat voor: Ferrari Utility Vehicle. “We gaan geen SUV produceren, want een SUV is geen sportwagen. Het kan snel zijn, maar dan nog: het is geen sportwagen. We gaan ook geen auto met vier deuren produceren. Ook een vierdeurs kan snel zijn, maar het is geen sportwagen. Ferrari moet consistent blijven. Auto’s produceren die emoties uitlokken. Sportwagens.”

Ferrari’s FUV wordt allicht in 2021 op ons losgelaten. Waarschijnlijk zal die de looks krijgen van een sportwagen, met min of meer ‘verborgen’ achterdeuren, een hogere bodemvrijheid en vierwielaandrijving.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.