Zo’n anderhalf jaar geleden pakte Filip Dewinter Facebook-gewijs een bruine meneer aan. Onterecht, zo bleek toen. Maar nu blijkt het dus toch terecht te zijn.

September 2019. Van corona hadden we nog helemaal niet gehoord, en het was nog helemaal geoorloofd om zonder mondkapje en met het dak open, niet-noodzakelijke verplaatsingen per Lamborghini te maken. Dat was dan ook precies wat Nabil Zafar deed.

Filip Dewinter maakte echter een kiekje van het tafereel, met als bijschrift: “Verschil moet er zijn. De Antwerpenaar rijdt met ‘den tram’, anderen rijden met een Lamborghini Huracan Spider, kostprijs 329.000 euro.”

Daarbij doelde de Vlaams Belang-man op het feit dat getinten meneren met dikke patserbakken, hun vier wielen niet zelden kopen met crimineel geld.

Nabil Zafar ging daar toen op in, door te zeggen dat hij op eerlijke wijze zijn centjes verdient met de aan- en verkoop van die patserbakken. Hij is namelijk de zaakvoerder van LuxuryCarSelection langs de A12 in Aartselaar.

Dinsdag, 27 oktober 2020. Gemondmaskerde leden van het Kali-team vallen binnen bij LuxuryCarSelection. Ook een aantal auto-ambulances van Depannage 2000 zijn van de partij. Zij nemen in totaal drieëntwintig auto’s mee.

Waarom? Het Antwerps parket heeft sterke vermoedens dat LuxuryCarSelection gebruikt wordt voor het witwassen van drugsgeld.

Samengevat in één zin: Filip Dewinter had dan toch gelijk over deze bruine meneer.

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.