Het is niet omdat ze in Laken royals zijn en zorgeloos door het leven kunnen glijden, dat ze geen dromen hebben.

Opvallend is dat de droom van Filip dezelfde is als die van zijn moeder: een boek schrijven, maar niet noodzakelijk over hetzelfde onderwerp.

Laten we starten met Paola. Ze droomt van een boek over haar vader Fulco.

Fulco werd geboren als zoon van Fulco Beniamino Tristano Ruffo di Calabria (1848-1901) en Laura Mosselman du Chenoy (1851-1925), van een Belgische patriciërsfamilie (langs moederszijde van recente adel). Hij werd bij decreet van 15 maart 1928 prins Ruffo di Calabria. Hij was de 6de hertog van Guardia-Lombardije en de 17e graaf van Sinopoli.

Op 30 juni 1919 huwde hij in Turijn met Luisa Gazelli. Zij was de dochter van Augusto Gazelli en Maria Rignon. Luisa was een hofdame aan het Italiaanse hof.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Fulco een aanhanger van de Italiaanse fascistenleider Mussolini. Van 1934 tot 1944 was Fulco senator voor de fascistische partij in Italië. Hij werd nadien veroordeeld door het Italiaanse gerecht voor medeplichtigheid aan de misdaden van het fascisme en die uitspraak is in beroep bevestigd.

Het is wel niet zeker dat Paola die passage zal willen belichten in dat boek over haar vader.

Onderschat genie Filip droomt dan weer van een filosofisch boek. HIj beweert de grote filosofen zoals Kant en Hegel bestudeerd te hebben. Aan vertrouwenspersonen heeft hij al regelmatig verteld dat hij aan een boek over de diepe zaken van het leven wil beginnen. De kans dat dit project tot een goed einde gebracht wordt, is klein.

De enige royal met een echt boek op zijn naam is prins Laurent.  Al zijn gevoelens voor de viervoetige vrienden heeft hij opgeschreven in het boek De hond als gids.

Voor de volledigheid moeten we ook nog Fabiola en Esmeralda vermelden.

In 1955, vijf jaar voor ze met Boudewijn trouwde, schreef Fabiola immers een reeks sprookjes in het Spaans die later werden vertaald als De twaalf wonderlijke sprookjes van Koningin Fabiola. De attractie De Indische waterlelies in de Efteling is een weergave van een van die sprookjes.

Prinses Esmeralda (die Black Lives Matter samen wil met de klimaatbeweging) schreef dan weer twee boeken over haar vader, de gekroonde fascist Leopold III die in 1940 op de koffie ging bij Hitler, waaronder het fotoboek Leopold III Fotograaf waarin ze een selectie maakte uit de duizenden foto’s die Leopold III op zijn talrijke reizen maakte. Niet onmiddellijk een echt boek dus.