‘Filip van België: De lange Weg naar de Troon’

Leve Filip!

Op 15 april van dit jaar werd koning Filip 60. Vandaag zit hij iets meer dan zeven jaar op de troon. Naar aanleiding daarvan brengt Canvas een vierdelige biografische documentaire over het leven van de zevende koning der Belgen. ‘Filip van België. De lange weg naar de troon’ zoomt in op de belangrijkste momenten uit het leven van Filip aan de hand van archiefbeelden en interviews met gezaghebbende journalisten, politici en mensen uit de entourage van de koning. Een aantal ex-medewerkers van Filip, of van het Paleis, spreekt daarbij voor het eerst voor de camera.

Veel meer dan de grote geschiedenis te vertellen, focussen de makers op het dagelijkse leven van Filip. Zo documenteert de reeks hoe hij zich heeft ontwikkeld als mens, prins en staatshoofd.

We zijn benieuwd of het een, documentaire, fictie, of – daartussenin – een docudrama is. Als is comedy ook nog een optie.

CANVAS / 21 september, om 21:20 – 22:10 : ‘Filip van België: De lange Weg naar de Troon’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More