Tattoos zijn prachtig, dat wisten we al even. Grote kans dat een tattoo van een overleden familielid of kennis voor altijd een speciaal plekje in uw hart heeft.

Wilt u een tastbare nagedachtenis in plaats van een foto met de tattoo erop, dan zorgt een Amerikaans bedrijf ervoor dat het stukje huid klaargemaakt wordt om aan uw muur te hangen. Noem het walgelijk, noem het kunst, wat het ook moge zijn… dankzij Save My Ink Forever kunt u aan uw kleinkinderen aantonen wat voor een ruwe zeebonk opa was.

De huid wordt na de dood verwijderd en behandeld. Na het proces wordt het achter UV-bestendig glas gehangen en naar de familie opgestuurd. Twee maanden na het overlijden is het product klaar. De kostprijs is 1.000 dollar, of 937 euro.

“Deze kunstwerkjes betekenden heel veel voor de gestorvene én de familie. Normaal gezien worden ze begraven of gecremeerd. Niemand ziet ze ooit terug”, aldus de oprichters. “We begrijpen dat het niet iets is voor iedereen, maar voor sommigen beschermt het een kostbare herinnering tegen de tijd.”.

Meerdere uitvaartcentra en crematoria werken ondertussen samen Save My Ink Forever.  Voor het nageslacht van Rouslan Toumaniantz wordt het wel een moeilijke keuze.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."