Evy Gruyaert is een snelle dame. Snel in de West-Vlaamse betekenis (knap), en ook snel in de betekenis van het Algemeen Nederlands (AN). Haar vennootschap heeft immers al de cijfers voor het laatste boekjaar afgesloten op 31 maart 2020 bij de balanscentrale neergelegd. Daarmee moet ze een record onder de BV’s gevestigd hebben, aangezien sommigen nog de gegevens over 2019 moeten doorsturen naar de Nationale Bank.

Het is wel niet verwonderlijk dat Evy gehaast is: de cijfers zijn immers bijzonder goed. In dat laatste boekjaar werd een erg mooie winst gemaakt door haar vennootschap. Dat is interessant aangezien de eerste maanden van 2020 toch coronamaanden waren. Even interessant is dat het bestuursorgaan geen enkele melding maakt van die coronacrisis in de toelichting.

De vennootschap van Evy benadert met die mooie winst ook stilaan de magische kaap van 1 miljoen euro.

Nog een leuk feitje over Evy uit de oude doos om dit positieve nieuws te besluiten.

Begin 2001 doet de dan 21-jarige Meulebeekse mee aan een talentenjacht van de VRT.

Evy Gruyaert is fan van Radio Donna. Toen zij het radiospotje hoorde waarmee Donna kandidaten zocht voor haar talentenjacht, aarzelde ze dan ook niet. Want Evy heeft de ambitie om het in de mediawereld te maken.

Evy in Het Volk: “We werden voor een stemauditie en een korte presentatie van onszelf uitgenodigd naar de VRT-studio’s in Brussel. Nog dezelfde avond maakte Donna de namen van de twintig gelukkigen bekend die een gesprek met de Donna-directie mochten hebben. Ik was er opnieuw bij en ik bleek ook nog tot de tien finalisten te behoren die de ultieme vuurproef moesten doorstaan: een co-presentatie met Leen Demaré in haar programma Vrouwentongen.”

“De finalisten moesten elk een dag meedraaien met Leen Demaré. We moesten niet alleen live een aantal items presenteren, maar ook een Bekende Vlaming uitkiezen om in Vrouwentongen aan de tand te voelen. Ik koos voor Jean-Pierre Van Rossem. Ik had het interview grondig voorbereid maar toen wij op 1 februari op antenne gingen was na een kwartier nog altijd geen Van Rossem te zien. Na een half uur nog niet”, zucht Evy in de krant.

Toen bleek dat Van Rossem zijn kat zou sturen, voelde Evy de wereld en haar winstkansen onder haar voeten wegzakken, maar Donna schakelde over op het noodscenario: Evy moest dan maar Demaré zelf interviewen. En al had Evy het gesprek niet kunnen voorbereiden, blijkbaar maakte haar spontane babbel met Demaré toch indruk want tot haar grote verbazing kreeg zij een telefoontje dat zij Donna’s talentenjacht had gewonnen.

Donna was een Vlaamse radiozender van de openbare omroep die van 1992 tot 2009 in de ether was.