Begin juli 2006 vindt al voor de vijfde keer het festival “Hee Tervuren” plaats op het marktplein van de gemeente.Vrijdagmiddag start Danny Kerkhofs, gevolgd door Jo Vally en een delegatie van 30 muzikanten uit “jumelagegemeente” (wat een lelijk woord) Dachau die Duitse liederen spelen. ’s Avonds brengen Buurman, De Fanfaar en De Kreuners er ambiance in.

Zaterdagmiddag is voor de kinderen. Vanaf 13 uur kan je je kinderen naar de luisterbus sturen voor een combinatie van speel-, lees- en luisterplezier. Na de opwarming door Sven de Leijer rond 15 uur staat Spring op het programma. Voor de jongsten is er zondagnamiddag rond 14.30 uur ook een boombal. Na Spring wordt de markt ingepalmd door onder meer Praga Khan en de Discosluts.

Sven vertelt in Het Belang van Limburg dat hij nog een oudere broer heeft die als freelance regisseur werkt. Sven: “Mijn ouders zijn altijd zelfstandigen geweest, ze hebben een GB-supermarkt gehad in franchise. Ik dacht diezelfde weg op te gaan. Ik werkte als tiener al mee in de winkel, niet omdat het moest maar omdat ik het heel graag deed.”

Na een paar mislukte pogingen om verder te studeren staat Sven uiteindelijk achter de tapkast in het stamcafé van Rob Vanoudenhoven. Sven: “Ik werkte bij mijn ouders in de winkel en draaide plaatjes als dj in het weekend. Ik was goed bezig, mijn ouders zagen dat het in orde zou komen. Rob heeft me aangespoord om het als publieksopwarmer te proberen, en daarbij organiseerde ik overdag evenementen in de tv-sector, zoals Ketnet Freezzz in de Grenslandhallen in Hasselt, de Thuisdag, dat soort dingen. Heel toevallig vielen de puzzelstukjes samen in de richting van het tv-wereldje.”

De onderneming van schermfiguur Sven De Leijer werd eind 2008 al opgericht. Die Tervuurse onderneming heeft nu de resultaten bij de balanscentrale neergelegd. Het laatste boekjaar werd afgesloten op 31 maart 2020. De jaarrekening werd goedgekeurd op 14 september.

Die resultaten zijn dus dubbel interessant. Sven is een van de eerste BV’s die resultaten neerlegt met een boekjaar dat deels in het coronajaar 2020 loopt (Evi Gruyaert was eerst).

Die resultaten over het laatste boekjaar waren overigens uitstekend: zowel brutomarge als nettowinst lagen veel hoger dan in het boekjaar daarvoor. Voorlopig geen impact van de coronacrisis dus…

Interessant tot slot is dat er in de jaarrekening geen enkele meding van die coronacrisis is.