Begin de jaren 90 schreven liefst 50.000 mensen een brief (de voorloper van de e-mail is dat) naar het populaire BRTN-televisieprogramma De Droomfabriek met daarin een langgekoesterde wens of droom.


De grappigste citaten, meest herhaalde wensen en vreemdste oprispingen van de Vlamingen werden uiteindelijk verzameld in het leuke boekje Brieven aan de Droomfabriek.


Een schrijver: “Beste BRTN-madam. Wij zouden dolgraag het VTM-gebouw overvallen en dan Walter Capiau aan z’n rad vastbinden.” Hadden ze dat maar gedaan…


André uit Gent: “Ik heb eens in de armen van Wendy Van Wanten gelegen (gelukzak!), ongeveer een 18-tal maanden geleden. Sindsdien droom ik van een slipje van Wendy met haar handtekening op. Dat zou ik dan laten inkaderen om in mijn woonkamer te hangen”. Sloeber…

André verduidelijkt wel niet of het om een gebruikt slipje van Wendy moest gaan. In dat laatste geval zou hij ook wel eens naar Japan kunnen gaan waar dergelijke kledingstukken in winkels voor waanzinnige prijzen verkocht worden (maar allicht niet hét slipje van Wendy).


Over Wendy gesproken. De vennootschap van de rondborstige BV heeft de cijfers over het laatste boekjaar (afgesloten op 30 juni 2019) een paar maanden geleden al neergelegd bij de balanscentrale. In dat laatste boekjaar was er een beperkt verlies. Geen probleem evenwel: het eigen vermogen (de financiële airbag van de firma) is groot genoeg om een dergelijk probleempje op te vangen.