Ford brengt hybride politiewagen op de markt die stevige achtervolging aankan (Foto’s)

Ook de politie moet dringend vergroenen, zo dachten ze bij Ford, dus ontwikkelden ze deze hybride politiewagen. Natuurlijk moet een politiewagen aan andere eisen voldoen dan onze standaard familiewagen. Een politieman kan namelijk al eens in een achtervolging belanden. Al zijn het niet allemaal snodaards uit ‘The Fast and the Furious’, een degelijke beroepscrimineel heeft alvast een iets stevigere wagen dan wat de gemiddelde Toyota Prius aan vermogen in huis heeft (niet slecht bedoeld, eigenaars van een Toyota Prius).

De Ford Police Responder Hybrid Sedan is daarop voorzien. Naast een verbeterde ophanging, remmen en banden, kan in een achtervolging de volledige input van het hybride systeem losgelaten worden door 5 seconden plankgas te geven. Op 5 seconden is een beetje Ferrari toch al een eindje weg, denken wij zo, maar misschien zijn we iets te kritisch. Verder wordt de auto standaard uitgerust met andere politie-hebbedingetjes zoals een flitser, snelheidsmeter, versterkte deuren vooraan met bescherming tegen scherpe voorwerpen (we weten zelf niet goed wat we ons daar bij moeten voorstellen) en uiteraard zwaailichten en een sirene.

Beter nieuws is er voor het milieu en voor de spaarrekening van de politie, want Ford schat in dat er tot 3.900 dollar per jaar aan benzine bespaard kan worden. Zo verdient zo’n auto zich natuurlijk snel terug, en kunnen we allemaal opgelucht ademhalen. Zo lang de slechterikken nog gevat kunnen worden, natuurlijk. (BP)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More