Ford Mustang Shelby GT500 krijgt belachelijk veel power

Dat moest nog even geheim blijven, maar blijkt uit gelekte documenten.

In Duitsland doen ze dat al lang: wedstrijden om het verst plassen. Als er bijvoorbeeld bij BMW’s M-divisie iets nieuws naar buiten rolt, dan duurt het gewoonlijk niet lang of Mercedes komt met een nog straffere AMG op de proppen. En zie ginds komt de opgekietelde RS van Audi al aan.

Maar ook aan de andere kant van de Grote Plas doen ze dat. En het heeft lang geduurd, maar Ford komt nu toch met een auto die de Dodge Challenger Hellcat moet overklassen.

Dat blijkt uit diagrammen die per abuis op het wereldwijde web lekten. Zo weten we dat er weldra een gloednieuwe Ford Mustang Shelby GT500 zit aan te komen. Een die maar liefst 750pk krijgt. Soit, 30pk meer dan de Hellcat dus.

Een 5,2-liter grote V8 moet voor die power zorgen. Kracht die via een gloednieuwe tientraps-automaat richting achterwielen wordt gevuurd. Om ervoor te zorgen dat al dat geweld ook nog veilig tot stilstand komt, worden koolstof-keramische remmen gemonteerd.

Het plaatje van de rode Shelby GT500 is een impressie hoe hij er mogelijk uit zal zien: allicht wordt de auto volgende week aan de wereld voorgesteld.

mustang

Image 3 of 3

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More