Fortnite niet meer op Apple

Apple blokkeert updates en nieuwe installaties vanuit de App Store.

Epic Games brengt om de tien weken een nieuwe versie uit van het mega populaire spel ‘Fortnite’. Vandaag, donderdag 27 augustus, komt ‘Fortnite’, chapter 2: season 4’ uit, maar niet langer op een Apple.

Epic Games en Apple vechten een oorlog uit over de commissie die Epic Games aan Apple verschuldigd is. 30 procent van de koek vindt Epic Games gewoon te veel en bood daarom in het spel muntjes te koop aan zonder dat Apple langs de kassa kon passeren. Apple gooide daarop ‘Fortnite’ uit de App Store, Google deed hetzelfde en flikkerde het spel uit de Play Store. Op telefoons met het besturingssysteem Android is de app echter ook nog op andere manieren te downloaden.

Het geschil is in de handen van een rechter terechtgekomen. Epic Games zou in 2019 maar liefst 1,8 miljard dollar omzet hebben gehaald. In een voorlopige beslissing heeft een Amerikaanse rechter nu bepaald dat Apple ‘Fortnite’ niet hoeft terug te plaatsen in de App Store. Voorlopig is het dus een lose-lose-situatie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More