Groot nieuws: Frans Timmermans, uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Green Deal van de Europese Commissie, mag zijn Green Deal maandag komen verkopen in De Kamer.

Door de coronacrisis zouden we bijna vergeten dat er – volgens sommigen – nog een klimaatcrisis is. Maandag 12 oktober mogen onze parlementsleden met Frans van gedachten wisselen over deze klimaatcrisis. De agenda van De Kamer laat open op welke manier van gedachten gewisseld wordt: virtueel of in het echt.

De discussie gaat in elk geval door in de Desiderius Erasmuszaal.

Dat is leuk. Erasmus kennen we uiteraard van Moriae encomion ofwel Lof der Zotheid. Erasmus geeft in het werk ongezouten kritiek op de wereld om zich heen. Mensen zijn niet in de wieg gelegd voor wijsheid. Ze zijn dol op fabeltjes. Hoe idioter iets is, des te meer bewonderen mensen het. Kortom, de mensheid krijgt ervan langs, en vooral de mensen van de kerk, de priesters. Vandaag zouden dat de hogepriesters van de klimaatkerk, zoals Frenske Timmermans, zijn.

Er is die dag ook nog een gemeenschappelijke vergadering met de leden van de IPKD-werkgroep van de commissies bevoegd voor het Klimaat van de Kamer van volksvertegenwoordigers, het Vlaams Parlement, het Waals Parlement, het Brussels Hoofdstedelijk Parlement en het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap.

Belangrijk detail: deze keer zijn er geen gratis broodjes voorzien aangezien de vergadering in de namiddag plaatsvindt.