Franse supermarkt verkoopt dode dieren in plastic verpakkingen

We zitten in het wildseizoen, dus lange avonden en lang tafelen.

Gebakken hazenrugfilet  met een portsaus, gekonfijte eendenbout, hertenbiefstuk met pastinaakpuree of gevulde fazantenfilet? Keuze genoeg en je smaakpapillen weten met zichzelf geen blijf.

Maar meestal is dat wild in kwestie reeds geplukt en van de ingewanden ontdaan. Het is een heel andere kwestie als je het dode beest opeens voor je hebt liggen en je haast de hagel waarmee het afgeknald is nog kan ruiken.

Onderstaande foto’s, gemaakt door de Brigitte Bardot Foundation, brachten dan ook heel wat emoties los bij menig dierenliefhebber. Ze werden genomen in de Franse supermarkt Leclerc in Morières-lès-Avignon. Hazen, fazanten, hanen, kippen,…volledig in plastiek verpakt. Verser kan haast niet. 

Nadat de beelden viraal gingen, bood het management van Leclerc zijn excuses aan, aan de klanten die geraakt werden door de aanblik van de pluchen lijkjes.

Nochtans klinken er ook stemmen op de sociale media dat het eens juist goed is dat vleeseters met hun neus op de feiten worden gedrukt. 

Tja, we zijn er alvast niet ‘wild’ van.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More