In Londen is een regenbui niet erg. Het past bij de stad. Paraplu’s en regenjassen zijn er even normaal als fish and chips.

Met dat in achterhoofd vragen we ons bloody hell af waarom het volgende project een groen licht kreeg? Het Britse Compass Pools is namelijk bezig met de ontwikkeling van een zwembad bovenop een wolkenkrabber. En niet eentje dat je moet opblazen en daarna terug moet opvouwen. 

Het zwembad zal een inhoud hebben van maar liefst 600.000 liter en dat op een hoogte van 220 meter. Je hebt dus een prachtig zicht op de drukke metropool. En wij vonden al een soortgelijk project op vijf meter hoogte indrukwekkend. Welk hotel met 55 verdiepingen zal gebruikt worden is nog niet vrijgegeven, wel dat het zwembad de naam Infinity London zal krijgen.

Zowel de wanden als de bodem zijn volledig transparant. De architecten gaan er prat op dat er duurzaam wordt omgegaan met de energie om het water te verwarmen. Zo zal  hiervoor de afvoerlucht van de airconditioning gebruikt worden. 

Ingebouwde monitoringsystemen zorgen er voor dat bij eventuele rukwinden, de voetgangers beneden geen koude warme douche krijgen, door het waterniveau tijdig te laten zakken.

Beneden alvast enkele conceptfoto’s. We zien het wel zitten, tenminste als Boris Johnson zijn kleren aanhoudt tijdens de opening.

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."