Fruitvliegjes weghouden in vier simpele stappen

Fruitvliegjes. Plots zijn ze er en je geraakt er niet vanaf. Zelfs de properste keukens krijgen al eens te maken met fruitvliegen. Ze vangen is een ding, maar de kleine beestjes weghouden is een moeilijkere taak. Gelukkig zijn er een aantal handige huis-tuin-en-keukentips om dit te doen. 

De officiële naam van de meest voorkomende fruitvlieg is drosophila menalogaster. De misconceptie is dat vliegeneitjes op het fruit zitten. Niet waar! Fruitvliegjes komen wel degelijk vanaf buiten je huis binnen. Ze houden vooral van fruit dat begint te rotten of te gisten.

Geen fruit in huis én toch last van fruitvliegen? Dan is de kans groot dat ze op één van deze dingen afkomen: beschimmelde groenten, gemorst vruchtensap, planten waarvan de blaadjes rot zijn, bedorven voedsel in de vuilnisbak, koffiedik in je apparaat, verwelkte bloemen,.. Zodra ze iets lekkers vinden, dan leggen de wijfjes zo’n 300 tot 900 eitjes om ervoor te zorgen dat de larven genoeg voedsel hebben. Deze eitjes komen al na een dag uit.

VIND ALLE TIPS HIER

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More