Futuristische bioscoopzaal opent weldra in Parijs (foto)

Bioscoopuitbaters zien momenteel zwarte sneeuw.

Ondanks dat ze terug geopend zijn, is er een volledig gebrek aan nieuwe blockbusters om te tonen. Top Gun 2, Wonder Woman 1984, Mulan, A Quiet Place 2,…allemaal uitgesteld naar 2021. 

Kan je het de grote filmmaatschappijen kwalijk nemen? Want naar de film ga je om te ontspannen en niet om constant over je schouder te kijken of een bezoeker wel voldoende afstand houdt en de mondmasker-regels aan zijn laars lapt. De bezoekcijfers zijn dan ook momenteel dramatisch.

De Franse CEO Pierre Chican heeft alvast hiermee rekening gehouden tijdens het ontwerpen van een nieuwe filmzaal voor Ōma Cinema. De zaal zal volgend jaar in Parijs worden geopend en je kan het ontwerp het best vergelijken de Galactische Senaat uit de Star Wars film The Phantom Menace.

Met je eigen bubbel in een gereserveerde platform zitten met bijhorende luxueuze zetels, een balkon en waar je à la carte kan bestellen. “Waar veel bioscopen voor meer dan 50 jaar op elkaar lijken en telkens dezelfde zit-gelegenheden biedt, biedt dit concept een nieuwe cinematografische ervaring die tegelijk ook intiem, spectaculair en meeslepend is. Elke stoel in de zaal is de beste stoel in de zaal.” , aldus CEO.

De Ōma cinema is compatibel met elke vorm van digitale projectie en geluidssysteem beschikbaar op de markt. Daar de platformen bestuurbaar zijn, kan afhankelijk van het aantal bezoekers per film, men vooraf beslissen hoeveel er per niveau precies moeten worden klaargestoomd.

Alleen hopen dat de bezoekers net boven jou niet te veel morsen met de frisdrank.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More