Bij het volgende restaurant loopt het water figuurlijk in de mond, maar bij elke misstap kan het ook letterlijk gebeuren.

Op de Filipijnen ligt namelijk het wonderlijke Villa Escudero Waterfalls Restaurant. Kakmadammen met dure Louboutin’s hebben hier niets te zoeken, want deze keet is gebouwd in een rivier, vlak voor de Labassin waterval. Niet alleen zorgt het voor een uniek zicht, je hebt gegarandeerd natte voeten tijdens het eten.

De muur waar het water vanaf stort is zo gebruiksvriendelijk dat bezoekers er tegenaan kunnen liggen of zitten. Waar je in menig restaurant geweigerd wordt zonder schoenen of shirt aan, is een van de vaste regels hier: ‘No shoes, no shirt? No problem!’.

De Anuna’s onder ons moeten zich trouwens geen zorgen maken over drijvende plastiek en andere vervuiling, daar het water kristalhelder is. De waterval is niet door de natuur zelf geschapen, maar is eigenlijk de overlaat van de Labasin Dam, gebouwd door Don Arsenio Escudero in 1929 als deel van de eerste hydro electrische krachtcentrale van het land.

Allemaal goed en wel, maar is het eten ook te vreten? Jazeker, hier worden de lekkerste traditionele gerechten geserveerd, gemaakt met lokale ingrediënten.

Ideaal voor de Insta-freaks die graag hun maaltijd tonen aan de rest van de wereld in een originele setting.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=X24UWfACh0Y

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."