Vermits de iPhone XS en XS MAX nog maar pas in de winkel liggen te blinken, laat Apple nog niet in zijn kaarten kijken voor de iPhone XI. Dat toestel zal waarschijnlijk in het najaar van 2019 op de markt komen.

Maar er zijn al wel enkele geruchten over de looks van het toestel. Zo maakte Concept Creator, op basis van die geruchten en van de iPad Pro van dit jaar, een concept design van de iPhone XI. Fans van de iPhone 4, die dit de mooiste iPhone ooit vinden, zullen merken dat het concept design voor de nieuwe iPhone sterk lijkt op de iPhone 4.

Uiteraard moeten we dit soort designs altijd met een stevige korrel zout nemen. Maar volgens de kenners is dit concept ontwerp op gebied van design zeker mogelijk voor Apple. Al peinzen anderen dat Apple het nieuwe ontwerp zal baseren op dat van de iPhone 6,  7 en  8. Dit was overigens ook zo met de iPhone X, iPhone XS  en XR. Apple liet op dat gebied niet zo veel creativiteit zien de laatste jaren.

Hoe het toestel er daadwerkelijk uit komt te zien, gaan we pas in 2019 ontdekken. Check onderstaande video voor het concept design van de iPhone XI.