Hier staat namelijk de nieuwe Lamborghini Urus Skoda Vision iV.

Twee jaar geleden liet Skoda enkele tekeningen zien van hun Vision iV. Inmiddels is diezelfde Vision iV een feit en zal-ie staan schitteren op het Autosalon van Genève.

We zien een SUV ‘met coupélijn’ zoals ze dat tegenwoordig noemen, en wat heel erg in is. Dat in combinatie met de reusachtige 22-duims wielen doet het geheel ons een beetje aan de Lamborghini Urus denken, al kan dat ook aan de kleur van de conceptauto liggen natuurlijk.

Onder die koets moet de Vision iV het met wat minder power stellen dan de Italiaanse VAG-SUV. Iedere as kreeg een elektromotor, die voor een gecombineerd vermogen van 306pk zorgen.

Het is natuurlijk nog maar een conceptauto en dus bijlange geen productiemodel. Maar met de Vision iV wil Skoda wel aantonen waar ze in de toekomst naartoe willen qua features én design. Zo kan de auto op de snelweg bijvoorbeeld autonoom rijden en elders zichzelf parkeren. Er zit ook real-time verkeersinfo ingebouwd. Hiermee kan de auto je vertellen wanneer er een gevaarlijk situatie – een auto die op de weg in panne staat, we noemen maar wat – zit aan te komen.

Het interieur is niet van stof of leer, maar van zogenoemd ‘Dinamica’: dat is een stof die gemaakt werd van gerecycleerde plastic flessen en dito katoenen kleren.

1

Image 1 of 9

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.