Gaat Wout Van Aert voor groen?

“Ik houd mij aan mijn rol.”

Wout Van Aert is de knecht van Roglic en Dumoulin en daar doet hij niet moeilijk over. Van Aert doet nergens moeilijk omver en is de vleesgeworden bescheidenheid. En nee, het is niet gespeeld!

Gisteren won Wout Van Aert – en met hem heel Vlaanderen – zijn tweede rit in de Tour. Ons land heeft weer een wielerheld. En het is nen harde. Je kan het hart van de flandrien horen kloppen. Als het zwaar is en iedereen afziet, beschikt hij over de gave om net dat tikkeltje harder af te zien.

“De beste renner ter wereld? Ik? Daar gaat het me niet om. Ik wil gewoon koersen winnen. En ik win er veel, de laatste tijd.”

Volgens Van Aert was het niet de bedoeling dat hij de zevende etappe zou winnen, net zoals het niet de bedoeling was dat hij nu derde staat voor de groene trui.

“Groene trui? Knechten en tegelijk concentreren op puntengewin is onmogelijke combinatie”

Ach, knechten en twee ritten winnen is ook een onmogelijke combinatie.

In het puntenklassement (groen trui) staat Peter Sagan op één met 138, Sam Bennet op twee met 129 punten. Wout Van Aert is derde met 106 punten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More