De makers van Game of Trones David Benioff en D.B. Weiss hebben getekend om een nieuwe reeks Star Wars-films te ontwikkelen. Of dit goed nieuws is voor de fans van Star Wars zullen we over enkele jaren weten.

De nieuwe films staan los van de Skywalker-sage en de trilogie die momenteel wordt ontwikkeld door The Last Jedi-regisseur Rian Johnson. We krijgen dus niet één, maar twee nieuwe filmreeksen binnen het Star Wars-universum op ons bord. Het is nog wel niet duidelijk hoeveel films de twee heren voor Disney gaan maken.  We zullen sowieso moeten wachten tot het achtste seizoen van Game of Thrones is afgerond.

Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy is zeer trots dat ze het duo heeft kunnen overtuigen. Zo is ze ervan overtuigd dat David en Dan het rijke universum van Star Wars veel te bieden hebben. Hun ervaring als epische verhalenvertellers zal van pas komen om nieuwe diepgaande verhalen met complexe personages te creëren en Star Wars in een nieuwe richting te sturen, zo laat ze trots weten. Het is duidelijk dat men bij Disney graag de Star Wars-franchise naar hetzelfde aantal Marvel-producties dat elk jaar uitkomt wilt brengen.