Neerschieten van de zwarte man Jacob Blake leidt tot algemene boycot.

Nee, niet de dood van de blanke Slovaak in een politiecel in Charlerloi, maar het neerschieten van de zwarte man Jacob Blake, die het bevel van een agent negeerde, leidt tot een explosie van geweld. In Wisconsin – waar het incident plaats vond – is de noodtoestand afgekondigd. Er vielen enkele doden toen een 17-jarige met een machinegeweer het recht in eigen handen wilde nemen.

Net zoals na de dood van James Floyd heeft de hysterie de rede overgenomen. Het protest is overgeslagen naar de sportwereld. De basketballers van de Milwaukee Bucks weigerden woensdag hun vijfde play-offduel te spelen. Hun protest werd meteen gekopieerd door andere sporters. De NBA besloot na de boycot alle drie de wedstrijden die woensdag gespeeld zouden worden uit te stellen. Volgens Amerikaanse bronnen zouden de Lakers en de Clippers zelfs instemmen om dit seizoen niet meer te spelen.

Ook in het voetbal, honkbal en tennis start men met een boycot. Het ziet er naar uit dat elke sportcompetitie wordt stilglegd. Gevreesd wordt dat de boycot zich wereldwijd zal verpreiden.