Hij zou een concurrent voor Tesla worden om rekening mee te houden. Of toch niet.

De Britse Miljardair James Dyson, fabrikant van stofzuigers en droogblazers, had op een gegeven moment zoiets van: ‘Als die Musk een elektrische auto kan maken, dan kan ik dat ook maar dan beter’.

Hij ging meteen grondig aan de slag. Hij richtte Dyson Automotive Division op, kocht her en der knappe bollen weg, nam 500 man aan en er was een productielocatie aanwezig. Er werd zelfs een heel testcircuit aangelegd. In totaal gaf Dyson zo’n 2,5 miljard pond uit aan het project.

Er werd wel degelijk een elektrische auto ontworpen, een soort van – hoe kan het ook anders in deze tijden – SUV. Maar… Dyson ging nogmaals aan het cijferen, en zo ontdekte hij dat Musk eigenlijk niet zo bijster veel verdient aan zijn Tesla’s.

Dat deed James Dyson beseffen dat dat hij wellicht vierkant zijn broek zou scheuren aan zijn Dyson-vierwielers. Hij liet nu aan zijn medewerkers weten dat de stekker uit het hele project getrokken wordt.

De kans is echter reëel dat de reeds vergevorderde ontwerpen van de Dyson-EV gekocht en voltooid zullen worden door een andere autofabrikant.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.