Transformers: The Last Knight was met een wereldwijde opbrengst van 625 miljoen dollar nu niet bepaald een flop aan de box office, maar het was toch aanzienlijker minder dan dat van zijn drie voorgangers die allemaal de biljoen dollar passeerden.

Na een tijdje geraakt ook de echte Transformers-fan de snelle montages, oneindige reeks van explosies en zwakke verhaallijnen beu. Dus tijd om het over een andere boeg te gooien, dachten de producers en ze gaven de populairste autobot van allemaal een eigen film. Het verhaal speelt zich af in 1987, het jaar waarin ook de cartoon waarop de film is gebaseerd op tv te zien was. En deze keer is Bumblebee, net zoals in de tekenfilm, een Volkswagen. 

Op het eerste zicht heeft de trailer meer weg een familiefilm als The Iron Giant dan het gewoonlijke vuurwerk dat we gewend zijn van Michael Bay. Bay heeft dan ook deze keer wijselijk de regisseursstoel overhandigd aan Travis Davis, die in het verleden bewezen heeft dat hij leuke avontuurlijke familiefilms aankan.

Bumblebee is te zien dit jaar tijdens de kerstperiode.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."