Vele voetballiefhebbers zouden het graag geweten hebben, maar de eerste keer sinds de oprichting ervan wordt er dit jaar geen Gouden Bal uitgereikt, en weten we dus ook niet welke plaats ‘onze’ Kevin De Bruyne zou gehaald hebben.

Het organiserende tijdschrift France Football verwijst naar de ‘uitzonderlijke maatregelen’ die de maatschappij en dus ook het voetbal opgelegd krijgen vanwege het corona virus, wat maakt dat er geen eerlijke stemming mogelijk is momenteel. Niet onterecht.

De ene competitie werd immers afgewerkt, anderen (zoals de onze) werden stopgezet. De Champions League wordt dan weer afgewerkt in een “Final 8” formule. De statistieken en de spelers kunnen daardoor niet op een evenwichtige manier beoordeeld worden.

In 2019 werd Lionel Messi voor de zesde keer uitgeroepen tot de beste speler van de wereld, wat hem meteen recordhouder maakte. Hij haalde het voor Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo. Deze laatste won de “Gouden Bal” al vijf keer, eentje minder dus dan Messi. Uitkijken naar het seizoen 2020-2021 dus.