Geen mondmasker? 250 euro boete

Meer politiecontroles en geen waarschuwingen meer.

Het straffende vingertje en de burgerplicht blijken niet voor iedereen te werken en dus gaat de politie een tandje bijsteken. “Het verschil zal zijn dat we tot op heden met een vermanende vinger werkten, dat we sensibiliseerden, dat we mensen de tijd gegeven hebben om zich aan te passen aan de versoepelingen. Maar nu moeten we vaststellen dat niet iedereen meegaat in het verhaal. De opofferingen zijn te groot voor de mensen die zich er wel aan houden. Dus wij gaan voortaan onmiddellijk verbaliseren”, vertelde Nico Paelinck, voorzitter van de vaste commissie lokale politie aan VRT NWS.

Dat betekent, dat wie betrapt wordt zonder mondmasker op een plaats waar dat zou moeten, meteen 250 euro boete krijgt. Al is het niet altijd helemaal duidelijk waar een mondmasker verplicht is en waar niet. De Nationale Veiligheidsraad heeft die verantwoordelijkheid bij de lokale besturen gelegd. Wat in de ene gemeente toegelaten is, kan je in een andere 250 euro kosten. Voor handels- of horecazaken is het wel duidelijk. Meer nog, als je daar een boete krijgt, dan krijgt de eigenaar van die zaak samen met jou een boete en die is 750 euro. Je kan als eigenaar dus maar beter op je klanten letten.

Het lijkt erop dat het de overheid menens is. Als we een totale lockdown willen vermijden en een implosie van de economie willen verhinderen, kunnen we niet anders. De lokale politie zet haar mensen overal in, ze hebben zelfs al gesnoeid in verloven.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More